Poslední série Hry o trůny se blíží. Podívejte se na první plnohodnotný trailer na osmou řadu

got8

Foto: HBO

Poslední řady Hry o trůny

0Zobrazit komentáře

Polovina dubna se nezadržitelně blíží a s ní i jedna z největších událostí na poli filmů a seriálů. Na obrazovky totiž vtrhne 14. dubna v pořadí již osmá a zároveň poslední řada seriálu Hra o trůny z produkce HBO. Prozatím jsme se o poslední sérii příliš informací nedozvěděli, v průběhu několika posledních měsíců pouze přišla jedna velmi krátká ukázka a série fotografií hlavních postav, ale jinak tvůrci ohledně dalších podrobností mlčeli. To se nyní mění s prvním plnohodnotným trailerem, který má téměř dvě minuty.

HBO si navíc k představení traileru vybralo trochu netradiční platformu. Místo tradičního odvysílání na svých kanálech a umístění na YouTube se totiž ukázka objevila na Twitteru, kde souběžně s ní HBO vyzývá fanoušky k reakci nejlepším GIFem, který je po zhlédnutí napadne. O tom, že to byl úspěch, svědčí fakt, že si ukázku na Twitteru pustilo během necelého dne více než 21 milionů uživatelů.

Už z předchozích ukázek víme, že se v osmé sérii schyluje k velké bitvě mezi živými a mrtvými za Zdí, tedy ochrannou hradbou z ledu. Ve více než minutě a tři čtvrtě záznamu se objeví leccos, od draků, soubojů s meči, hlavních postav v podobě Daenerys Targaryen či Jona Snowa až po obrovskou armádu takzvaných bílých chodců. Celá atmosféra má zvláštně potemnělý charakter, jako by se každou chvíli mělo stát něco nečekaného.

Od dubna nás bude v rámci Hry o trůny čekat celkem šest epizod, každá přibližně s hodinovou stopáží, jako jsme zvyklí například ze sedmé řady. Dlouhé čekání od posledního dílu, který se odvysílal v létě roku 2017, samozřejmě přináší i spoustu očekávání, a tak mělo jistě HBO plné ruce práce s dopsáním kvalitního scénáře s postupným ukončením celé dějové linky. Přeci jen šest hodin záznamu není mnoho, a tak si většina fanoušků není jistá, jestli jim budou zodpovězeny všechny zásadní otázky, které s dalšími trailery pouze přibývají.

Několik screenshotů z nové ukázky:

got8-1
got8-2
got8-3
got8-4
got8-5
got8-7
got8-9
got8-10

Foto: Reprofoto / HBO

Diskuze (0)

Novinka

Anonym