Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Pyrotechnika z plzeňského sektoru rozpoutala na Letné peklo, viníkovi hrozí 10 let vězení

Až 10 let vězení hrozí muži z plzeňského sektoru, který během sobotního fotbalového utkání na Letné trefil světlicí ženu v sousedním sektoru sparťanských příznivců. Policie ho obvinila z pokusu o těžké ublížení na zdraví.

Policie zasahuje na Letné v kotli fanoušků Viktorie Plzeň
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Celkem zaznamenali policisté při šlágru 24. kola nejvyšší soutěže 21 přestupků a 2 trestné činy, což potvrdil mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Oba trestné činy souvisely s házením pyrotechniky, vedle ublížení na zdraví šlo o trestný čin výtržnictví. "Muž, který v sobotu na fotbalovém zápase Sparta - Plzeň hodil ze sektoru hostí mezi diváky pyrotechniku a zranil tím jednu ženu, byl zadržen. Kriminalisté s ním zahájili trestní stíhání pro trestný čin těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu," sdělil mluvčí policie.

Pyrotechnika házená ze sektoru hostujících fanoušků zranila na Letné několik diváků. Policie kvůli tomu začala v 82. minutě sektor příznivců Plzně vyklízet a utkání na více než deset minut přerušila.

Podle Daňka byl sektor vyklizen proto, že "fans" západočeského klubu nereagovali na výzvy policie a bylo vážně ohroženo zdraví lidí. "Policie vyklizením sektoru zamezila případným dalším zraněním," uvedl.

Událostí se bude zabývat i disciplinární komise Ligové fotbalové asociace. Sparta uvedla, že spolupracuje s policií na vyšetření všech incidentů ze sobotního duelu. "Je pro nás mimořádně důležité, aby byli všichni výtržníci důsledně potrestáni, a uděláme pro to maximum. Společným cílem musí být, aby byl všem agresorům do budoucna zamezen vstup na fotbal," stojí v prohlášení Sparty.

"Zásadně se distancujeme od podobných aktů agrese mezi diváky na stadionech, což se netýká jen tohoto utkání. V případě použití pyrotechniky to považujeme za zvlášť nebezpečné a nepřijatelné," uvedl v sobotu mluvčí Viktorie Plzeň Ondřej Lípa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články