Hlavní obsah

Mladoboleslavský Žejdl hattrickem složil Zlín, Sparta těsně prohrála ve Vítkovicích

Ostrava/Mladá Boleslav
Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic vyhráli v pondělí v úvodním utkání předkola play off nad Spartou 2:1. Vítězný gól vstřelil v 53. minutě útočník Radoslav Tybor. Doma byla úspěšná i Mladá Boleslav. Ta i díky hattricku Lukáše Žejdla vyhrála nad Zlínem 3:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovičtí hokejisté se radují z vítězství nad Spartou v utkání předkola play off.

Článek
Fotogalerie

Bojovný zápas v Ostravě nabídl napínavou podívanou, na góly se ale čekalo hodně dlouho. V první polovině utkání nabídla nejvíce vzrušení v ochozech potyčka Výtiska s Jarůškem. Gól padl až ve 31. minutě, kdy se za záda sparťana Machovského trefil s trochou štěstí mladý útočník Guman.

Sparta vymazala náskok ve 47. minutě díky teči Rouska těsně před brankářem. Pak měli Pražané velkou šanci jít do vedení, ale Bartošák zlikvidoval tutovku a skóre se měnilo na druhé straně. Náskok a nakonec také vítězství Vítkovicím zajistil pohotovou dorážkou Tybor. Druhý zápas série se hraje v úterý opět na ledě Vítkovic.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Sparty Lukáš Klimek a autor branky Lukáš Rousek se radují na ledě Vítkovic v utkání předkola play off. Nakonec ale vyhrály Vítkovice.

Středočeši do duelu vstoupili lépe. Ubránili se v oslabení a hned z první přesilovky udeřili, když přesně po patnácti minutách hry skóroval Žejdl. Sotva se zápas přehoupl do druhé poloviny, udeřil sedmadvacetiletý střelec znovu. U gólové akce mu stejně jako v prvním případě asistovalo duo Pacovský–Kotvan.

Zlín nastupoval do třetí dvacetiminutovky s cílem zdramatizovat utkání, ale plány mu po necelých sedmi minutách zhatil Žejdl, když zkompletoval hattrick. Hosté pak 22 sekund před koncem mohli slavit alespoň čestný úspěch, který zaznamenal v přesilovce Freibergs.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský hrdina – autor tří gólů do zlínské sítě Lukáš Žejdl.

Předkolo play off hokejové extraligy:
Vítkovice–Sparta 2:1
Branky: 31. Guman, 53. Tybor – 47. Rousek. Stav série: 1:0.
Mladá Boleslav–Zlín 3:1
Branky: 15., 31. a 47. Žejdl – 60. Freibergs. Stav série: 1:0.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec