Fanoušci Mostu! stále hýří hláškami jako „Dycky Most!" či „drž úhel", ale odkaz seriálu pokračuje i přímo v jeho rodišti. Obyvatele Mostu, kteří chtěli v posledních dnech navštívit legendární hospůdku Severka, v posledních dnech čekalo drobné překvapení.

Na ulici nedaleko hospůdky totiž někdo vystavěl pietní místo Čočkinovi, tedy nezaměstnanému hrdinovi ze seriálu Most!, který chodil věčně s hlavou v oblacích, dokud v předposledním díle tragicky nezemřel. „Dycky Most! Nezapomeneme, Čočkine!" vzkazuje mu jakýsi místní vtipálek na černé stuze, jakou vídáme na smutečních věncích na pohřbech. 

Neznámý autor ovšem nezůstal jen u toho a navíc do země zapíchl také jednoduchý dřevěný kříž, kolem nějž černou stuhu převázal. Na zem vedle kříže rozložil i několik svíček a nechyběly ani květiny k dokreslení smuteční atmosféry - dva červené karafiáty naaranžované přímo na kříži.  

Důvod, proč si někdo dal takovou práci se vzpomínkou na fiktivní postavu, kterou ovšem oplakávalo celé Česko, není jasný. Je možné, že to souvisí se soutěží o nejlepší fotku, která se týká seriálu Most!. Ta totiž v dějišti legendárního dílka právě probíhá. Také mohlo ale jít jen o recesi. Každopádně některé fandy Mostu! to pobavilo.

„Čekala jsem, kdy se objeví Čočkinův pomník u Severky, je to tam!“ smála se na sociální síti například divačka L.N. a připojila i vzkazy jako: „Rip Čočkin“ a samozřejmě i „Dycky Most“. Popularita Mostu! z dílny Jana Prušinovského (39) a Petra Kolečka (34) tak nekončí ani dva týdny poté, co byl odvysílán poslední díl a na obrazovkách ho nahradila další novinka - Zkáza dejvického divadla. 

VIDEO: Mrtvá hvězda seriálu Most! Škultéty: Hádky kvůli Čočkinově smrti!

Video
Video se připravuje ...

Mrtvá hvězda seriálu Most! Škultéty: Hádky kvůli Čočkinově smrti! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
77 fotografií