Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Bratr Věry Bílé (†64) chce pro sestru pravý romský pohřeb: Mše s otevřenou rakví

Bratr Věry Bílé (†64) chce pro sestru pravý romský pohřeb: Mše s otevřenou rakví
Zdroj: profimedia
+ Dalších 14 fotografií
důstojný odchod
V úterý zasáhla Česko zpráva o úmrtí legendární zpěvačky Věry Bílé (†64). Ze sedmi sourozenců Giňových už jich zbývá jen pět, rodina se chce se zesnulou sestrou rozloučit tak, jak se sluší a patří. V romských tradicích patří pohřeb mezi vůbec nejokázalejší události a ačkoliv Věry bratr Ladislav (55) moc peněz nemá, udělá vše pro to, aby sestra z tohoto světa odešla se vší parádou.

Bratr zesnulé Věry Bílé Ladislav se po smrti své sestry deníku Blesk svěřil s mnoha detaily. O smrti legendární zpěvačky se dozvěděl jako úplně první, smutnou zprávu mu oznámila policie. Zdrcený pozůstalý jel okamžitě do nemocnice, kde musel vyřídit veškeré formality, nyní už se chce však věnovat především tomu, aby jeho sestra odešla stejně tak velkolepě, jak žila.

Romové jsou zvyklí umírat doma v obklopení své rodiny. Stejnou smrt si přála i Věra Bílá, která chtěla zemřít buď doma, nebo během koncertu na pódiu, její přání se bohužel nesplnilo. Její synovec, který bydlel na stejné ubytovně jako ona, jí v pondělí okolo jedenácté hodiny večerní zavolal sanitku, zpěvačce však v nemocnici už nedokázali pomoct a zemřela

Pohřeb legendy už její rodina domlouvá. "Všichni sourozenci už jsme si volali a shodli jsme se, že to bude pravý velký romský pohřeb, protože takový by si Věra zasloužila. Proběhne samozřejmě v rokycanském kostele, jsme všichni katolíci, kde bude mše s otevřenou rakví," vypověděl Ladislav pro Blesk. Věra bude následně pohřbena vedle svého manžela a jen kousek od svého adoptovaného syna.

Na posledním rozloučení by měla od začátku až do konce hrát i živá hudba. Tak honosný pohřeb ale stojí nemalé peníze. "Musíme se na to všichni složit. Moc toho nemáme, ale dáme, co máme, a třeba pomohou ostatní. Vyprovodit ale musíme Věru velkolepě," sdělil Ladislav, který nechce zanedbat jediný detail.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy