14. března 2019 • 21:50

Plíšková v Indian Wells končí. Krejčíková se Siniakovou jsou ve finále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karolína Plíšková skončila na tenisovém turnaji v Indian Wells ve čtvrtfinále. Pátá nasazená hráčka podlehla 3:6, 6:4 a 3:6 Belindě Bencicové ze Švýcarska, která natáhla vítěznou sérii už na dvanáct zápasů a po triumfu v Dubaji útočí na druhý titul za sebou.



Do finále čtyřhry postoupily Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Loňské vítězky dvou grandslamových turnajů zdolaly sestry Čchan Jüng-žan a Čchan Chao-čching z Tchaj-wanu 10:6 v supertie-breaku.

Plíšková hrála na tvrdém povrchu v Kalifornii mezi nejlepší osmičkou počtvrté v řadě, ale stejně jako loni se do semifinále nedostala. Dvaadvacetiletá Bencicová opět potvrdila skvělou formu, v předchozím kole hladce vyřadila světovou jedničku a obhájkyni titulu Naomi Ósakaovou z Japonska.

Švýcarka, 23. hráčka žebříčku WTA, se v úvodu zápasu lépe pohybovala a dvakrát sebrala Plíškové podání. Česká tenistka mohla srovnat na 3:3, ale promarnila oba brejkboly.

Brejk se jí povedl až na začátku druhé sady, hned vzápětí přišel díky agresivnější hře i druhý, avšak soupeřka ani za stavu 0:4 nerezignovala. Snížila na 3:4, tři možnosti na vyrovnání ale nevyužila. V úporném boji ještě Bencicová odvrátila čtyři setboly, při pátém poslala míč do sítě.

V třetím setu Švýcarka opět přidala na důrazu a útočila. Dlouhou čtvrtou hru ještě nezískala, ale brejkem v osmém gamu pak zápas rozhodla. Při mečbolu se return Plíškové nevešel do dvorce a zápas po dvou hodinách a 18 minutách skončil.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):

Ženy (dotace 8,359.455 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Bencicová (23-Švýc.) - Karolína Plíšková (5-ČR) 6:3, 4:6, 6:3.

Čtyřhra - semifinále:

Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Čchan Jüng-žan, Čchan Chao-čching (8-Tchaj-wan) 5:7, 7:6 (7:5), 10:6.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud