Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Exkluzivně! Linda Finková o mladíkovi, který zabil dívku (†18) na skútru: Nebojte, on ZAPLATÍ

Linda Finková.
Zdroj: Facebook, archiv
+ Dalších 9 fotografií
smrt dívky
Známá zpěvačka a herečka Ludmila Genzerová alias Linda Finková (50) promluvila exkluzivně pro eXtra.cz o příteli své dcery, který v roce 2016 nešťastnou náhodou usmrtil na vodním skútru na Orlické přehradě dívku (†18). Christopher Steinert (21) podle slov Finkové nemá klidné spaní a kvůli tomu, že je student, nemůže uhradit 1,4 milionu korun jako náhradu škody pozůstalým. Dokonce na něj bylo uvaleno několik exekucí. Zajímavostí ale je, že Steinert je podle obchodního rejstříku od loňského května jednatelem firmy Rimedio delta, která patří právě Finkové. O celé věci umělkyně promluvila!

Podle obchodního rejstříku od loňského května je Christopher Steinert jednatelem firmy Rimedio delta, která patří zpěvačce Ludmile Genzerové alias Lindě Finkové. Firma provozuje v parkovacím domě u akvaparku ve středočeských Čestlicích ruční mytí vozidel. Steinert v době tragédie chodil s dcerou Lindy Finkové a Richarda Genzera, s níž stále udržuje partnerský vztah.

Christoph Steinert na Orlické přehradě jel na silném vodním skútru. Za přejíždějícím výletním parníkem se rozhodl, že přeskočí vlnu, kterou plavidlo za sebou dělá. Když najel na vlnu, s člunem byl vymrštěn na pramici, na které plula osmnáctiletá Simona s přítelem. Dívku náraz zabil.

Finková redakci eXtra.cz poskytla rozhovor, kdy se snažila některé věci vysvětlit. Upozornila na to, že se stala nešťastná tragédie, kdy vyhasl lidský život a poznamenala všechny zúčastněné.

Proč partner vaší dcery doposud neuhradil soudem vyměřené odškodné?

Je student. V době tragédie chodil na střední školu. Teď je na vysoké. Kde by student vzal takové peníze. Ale přišla mu nějaká exekuce a peníze, které vydělal na brigádě, mu byly strženy.

Ve vaší společnosti ale figuruje jako jednatel...

To je pravda. Ale zatím bez nároku na jakoukoliv odměnu, tak jsme se dohodli. Dala jsem mu šanci. Až firma, ve které jsou mé investice, bude v černých číslech, budu ho vyplácet. Zatím je určen jako člověk jednající za mou společnost. Není zaměstnanec. Zkrátka dostal ode mě šanci, aby si peníze mohl vydělat.

Tomu moc nerozumím. A proč nejde na brigádu, ze které bude mít příjmy, z nichž by mohl hradit?

Na brigády chodí. Nebojte, peníze, které má zaplatit, určitě zaplatí.

Co vy sama si o tragédii, která se stala, myslíte?

Je to velké neštěstí, kdy vyhasl lidský život nešťastnou náhodou. Od maminky té zesnulé dívky jsem dostávala SMS zprávy stejně jako Christopher. Nic příjemného to rozhodně nebylo, protože já za nic nemohu.

Co v SMS zprávách stálo?

Třeba to, jak může moje dcera chodit s člověkem, který zabil její dceru, a podobně. Já s tím ale nemám nic společného. Nakonec jsem si telefonní číslo té paní zablokovala. Chápu ji, jak jsem řekla, jde o nenávratnou tragédii, se kterou nemám nic společného.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy