Jaroslav Kalina
14. března 2019 • 23:02

Sparta odvrátila konec! S nožem na krku se nám hraje líp, řekl Rousek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odvrátili pohromu minimálně o jeden den navíc. Po dvou těsných porážkách v předkole Generali play off Tipsport extraligy, které museli hokejisté Sparty skousnout na ledě Vítkovic, se na vlastním kluzišti semkli a před 8133 diváky v O2 areně oddálili vítězstvím 4:3 konec sezony. Jedním z hlavních lídrů Pražanů byl opět nejmladší sparťan Lukáš Rousek. Devatenáctiletý talent se na výhře a rozladění Patrika Bartošáka podílel dvěma parádními asistencemi. „Trošičku se nám ho povedlo nachytat, ale každý den je jiný. Uvidíme, s čím na nás vyrukuje v pátek,“ řekl mladý reprezentant.



Ostravský nůž mají sice neustále pod krkem, ale podařilo se jim přežít. Sparťané uhájili před Vítkovicemi domácí tvrz a protáhli předkolo minimálně do pátku. Navíc se Spartě podařilo zlomit bídnou sérii v play off, kdy prohrála dvanáctkrát v řadě. To už je však minulostí, i díky mladému tahounovi Rouskovi. Se čtyřmi kanadskými body za dva góly a dvě asistence je momentálně nejproduktivnějším hráčem v rudém dresu. Cítí se velmi sebevědomě a hodně si věří, nerad by to ale zakřikl.

„Asi jsem chytil nějakou formu, tak snad si jí nějak udržím a budu v tom dál pokračovat,“ zadoufal mladík, s jehož lvím podílem uživili Pražané naději. Před čtvrteční bitvou moc dobře věděli, že proti Ostravanům doma už nesmí klopýtnout, ale podle Rouska si to v žádném případě nechtěli připouštět. Vyrovnaný výkon, se kterým vyrukovali ve Vítkovicích, chtěli tentokrát proměnit ve svůj prospěch, a povedlo se jim to. „Publikum nás hnalo dopředu, bylo skvělé,“ pousmál se Rousek.

SESTŘIH: Sparta - Vítkovice 4:3. Pražané ukončili sérii 12 proher v play off
Video se připravuje ...

Poněkud klidný průběh zápasu, ve kterém si domácí vytvořili slibné vedení 4:1, hosté ke konci třetí třetiny docela zdramatizovali. Sparťanský náskok stáhli na 3:4 a nebyli vůbec daleko od toho, aby ještě skóre srovnali. Několik vteřin před zazněním třetí sirény nastřelili Vítkovičtí tyč. Celé hale v tu chvíli spadl velký kámen ze srdce. Rousek se prý také vyhnul nervovému zhroucení „Mně teda taky hodně zatrnulo. Díky bohu, že to tam nespadlo!“  

Že má Sparta kudlu na krku si mladý útočník uvědomuje, ale nevidí to úplně černě. Hra pod velkým tlakem prý sparťanům vyhovuje. Vyzkoušeli si to již na konci základní části, kdy museli do poslední chvíle bojovat o účast v play off. „Bavili jsme se o tom v kabině. Je to tak. Když máme nůž na krku, tak hrajeme líp. V pátek ho ale máme znova, musíme v tom pokračovat,“ zavelel nedávný debutant v seniorském národním týmu před čtvrtou bitvou s Vítkovicemi, která začne v pátek od 19.00.

Sparta - Vítkovice: Delisle pálil po vyhraném vhazování a puk se štěstím propadl za Bartošáka, 4:1
Video se připravuje ...

Sparta - Vítkovice: Broši, odejdi! Transparent strhla pořadatelská služba
Video se připravuje ...

Sparta - Vítkovice: Jarůšek střelou z mezikruží propálil Bartošáka, 3:1
Video se připravuje ...

Sparta - Vítkovice: Rousek našel před bránou Klimka, který otočil stav utkání, 2:1
Video se připravuje ...

Sparta - Vítkovice: Kudrna nedal Bartošákovi šanci a tvrdou střelou vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Hokejisté Sparty se radují z gólu během utkání třetího předkola proti Vítkovicím
Hokejisté Sparty se radují z gólu během utkání třetího předkola proti Vítkovicím

Góly

Domácí: 19:35. Kudrna, 24:55. Klimek, 29:54. Jarůšek, 40:51. Delisle

Hosté: 15:18. Tybor, 44:56. Schleiss, 53:20. Kucsera

Sestavy

Domácí: Machovský (J. Sedláček) – Kalina, Blain, Piskáček (C), T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Košťálek, Delisle – Smejkal, Sill, Černoch – Klimek, J. Hlinka, Roberts Bukarts – Forman (A), Pech (A), Kudrna – Jarůšek, Klíma, Rousek.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Mrázek, Trška, Výtisk (A), D. Krenželok, Šidlík, Hrabal, Černý – Olesz (C), Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Szturc (A), Poletín, Guman – Kucsera, Š. Stránský, Schleiss.

Rozhodčí

Pražák, Jeřábek – Frodl, Komárek.

Stadion

O2 arena, Praha 9 (Libeň)

Návštěva

8 133 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud