Ajax čeká ve čtvrtfinále Ligy mistrů Ronaldo a spol., Barcelona se utká s Manchesterem United

Fotbalová Liga mistrů zná čtvrtfinálové dvojice. Ajax Amsterdam se utká s Juventusem Turín, Liverpool vyzve Porto, Manchester City čeká anglický souboj s Tottenhamem a Manchester United bude bojovat s Barcelonou. Rozhodl o tom páteční los ve Švýcarském Nyonu.

Tento článek je více než rok starý.

Nyon/Švýcarsko (Aktualizováno: 13:00 15. 3. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Los čtvrtfinále Ligy mistrů v Nyonu.

Los čtvrtfinále Ligy mistrů v Nyonu. | Foto: Denis Balibouse | Zdroj: Reuters

V osudí byly poprvé od roku 2009 hned čtyři anglické kluby, naopak chybět budou kluby z Německa nebo Francie. Páteční los rozhodl také o složení semifinále. V něm může dojít na tradiční souboj rivalů mezi Manchesterem United a loňským finalistou Liverpoolem.

Z dočasné náhrady plnohodnotným trenérem? Solskjaer si říká v Manchesteru United o angažmá

Číst článek

Ronaldo, který už získal titul v Lize mistrů pětkrát, může vyhrát nejprestižnější klubovou soutěž v Evropě počtvrté v řadě a zároveň v dresu tří různých týmů. Aby k jednomu titulu za Manchester United a třem v barvách Realu přidal triumf i v Juventusu, musí nejdřív vyřadit Ajax.

Ajax se mezi osmičku nejlepších celků Ligy mistrů podíval poprvé od sezony 2002/03. Letos v osmifinále senzačně vyřadil vítěze tří posledních ročníků Real.

Barcelonu a Manchester United čeká mimo jiné repríza finálových klání z let 2009 a 2011, která obě zvládl katalánský tým. Liverpool dostal papírově nejslabšího soupeře z osudí v podobě Porta, se kterým se navíc utkal už loni a postoupil s celkovým skóre 5:0.

Manchester City nečeká dlouhé cestování, když pojede jen do Londýna na stadion Tottenhamu. Souboje s anglickými týmy ale Citizens nesvědčí, naposledy loni podlehli ve čtvrtfinále Liverpoolu.

😎 Here is the road to Madrid...

#UCLdraw

12:33 – 15. 03. 2019

10098 24075

Los čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů (první zápasy 9. a 10. dubna, odvety 16. a 17. dubna):
Ajax Amsterodam - Juventus Turín, Tottenham - Manchester City, FC Liverpool - FC Porto, Manchester United - Barcelona.
Semifinále (první zápasy 30. dubna a 1. května, odvety 7. a 8. května):
Ajax Amsterodam/Juventus Turín - Tottenham/Manchester City, FC Liverpool/FC Porto - Manchester United/FC Barcelona.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme