Hlavní obsah

Spartě skončila sezona! Zlín se zachránil v prodloužení

roj, likSport.cz
Aktualizováno

Hokejistům Sparty jako prvním v Tipsport extralize skončila sezona. Pražský tým před svými fanoušky prohrál 1:5 ve čtvrtém duelu předkola play off s Vítkovicemi, které tak vyhrály sérii celkově 3:1 na zápasy a mohou se těšit na čtvrtfinále s Třincem. To Zlín dokázal mečbol Mladé Boleslavi odvrátit a díky výhře 2:1 v prodloužení srovnal sérii na 2:2. O postupujícím tak rozhodne až nedělní pátý zápas.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Lukáš Kucsera z Vítkovic (vpravo) se na ledě Sparty raduje z gólu se spoluhráči Danielem Krenželokem (vlevo) a Šimonem Stránským (zády).

Článek
Fotogalerie

Sparta sice ve čtvrtek ukončila dlouhou dvanáctizápasovou sérii porážek ve vyřazovacích bojích, ale na zvrat v sérii neměla nárok. Vítkovice od začátku potvrzovaly roli favorita série. Na začátku třetí třetiny už vedly o tři góly. Záblesk naděje pro domácí vystřelil Jarůšek, jenže už za minutu a půl vrátil pohodlný náskok Ostravanům Trška.

Spartě nevyšel ani risk bez brankáře při pětiminutovém vyloučení Kucsery, při němž se navíc trefil do prázdné brány Lev. Sparta tak končí sezonu stejně jako loni desátá. Vítkovice se po vůbec první venkovní výhře v tomto kalendářním roce mohou těšit na derby s Třincem.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z vyrovnávacího gólu proti Mladé Boleslavi.

Zlín měl po porážce v předchozím domácím duelu nůž na krku. Jeho situace se ještě zkomplikovala, když ve čtrnácté minutě po rychlém kontru otevřel skóre boleslavský Procházka. Ještě před první sirénou ale protlačil do brány Středočechů puk Fořt a bylo srovnáno.

Stav 1:1 nakonec vydržel až do prodloužení, které rozhodl po rychlém úniku Okál.

Ve druhém kole skupiny o udržení podlehl předposlední Chomutov v derby Litvínovu 2:4 a neumazal nic z šestibodové ztráty na Karlovy Vary. Ty podlehly na ledě posledních Pardubic 1:5.

Tipsport extraliga
Předkolo Generali play off
Zlín - Mladá Boleslav 2:1 v prodloužení
Branky: 20. Nosek, 69. Okál -  14. Procházka
Stav série: 2:2
Sparta - Vítkovice 1:5
Branky: 37. Jarůšek - 12. Stránský, 24. Krenželok, 35. Poletín, 38. Trška, 55. Lev
Stav série: 1:3
Zápasy o umístění
Chomutov - Litvínov 2:4
Branky: 30. Vantuch, 30. Vantuch - 6. Olšer, 15. Drašar, 21. Myšák, 41. Hanzl
Pardubice - Karlovy Vary 5:1
Branky: 10. Horký, 23. Poulíček, 26.Hovorka, 31. Kratochvíl, 59. Kratochvíl - 16. Mikuš

Reklama