15. března 2019 • 21:33

SESTŘIH: Sparta – Vítkovice 1:5. Konec trápení! Pražané už mají po sezoně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec! Hokejisté Sparty mají po sezoně. V pátečním čtvrtém utkání předkola Generali play off Tipsport extraligy padli doma s Vítkovicemi vysoko 1:5 a celou sérii prohráli 1:3 na zápasy. V celkovém pořadí sezony 2018/19 skončí Kruppův tým na 10. místě. Naopak Vítkovice se mohou těšit na čtvrtfinále, kde narazí na rivala z Třince.



Pražané dokázali ve čtvrtek ještě odvrátit konec sezony, dnes ale na soupeře nestačili. Rozhodující třígólový náskok si Vítkovice vytvořily ve druhé třetině. Spolehlivý výkon podal brankář Patrik Bartošák, který si připsal 45 zákroků. Sparta tak obsadí stejně jako před rokem 10. místo.

Úvod zápasu patřil hostům. Očekávaný nápor Sparty nepřišel a ve 4. minutě mohl otevřít skóre Květoň, Machovského ale nepřekonal. Ve 12. minutě se již Vítkovice do vedení dostaly. Ve hře ve čtyřech se dostal do samostatného nájezdu Stránský a bezpečně jej proměnil.

SESTŘIH: Sparta – Vítkovice 1:5. Konec trápení! Pražané mají po sezoně
Video se připravuje ...

Sparta se probudila až v 15. minutě, kdy se do šance dostal Košťálek. Pozorného Bartošáka však nepřekonal a vítkovický gólman následně zlikvidoval i několik dalších střel domácích hráčů.

Ve 23. minutě překonal Machovského Kucsera a vnesl ještě větší klid na hokejky ostravského mužstva. Hosté bezpečně kontrolovali průběh zápasu a v 35. minutě přidali další gól. Po Poletínově trefě trenéři Sparty poslali do branky místo Machovského Sedláčka.

Následně sice dokázal duel zdramatizovat Jarůšek, ale hosté získali tříbrankový náskok ještě ve druhé třetině zpět. Blainův faul rychle potrestal Trška, jenž překonal nerozchytaného Sedláčka střelou od modré čáry.

Hned na začátku třetí části mohl o postupu Vítkovic definitivně rozhodnout Szturc, jeho střela v oslabení ale skončila na tyči. V polovině závěrečné dvacetiminutovky dostal pětiminutový trest Kucsera a Sparta se rozhodla riskovat bez brankáře, snížit se jí ale nepodařilo. Sedláček zůstal na střídačce i po Blainově vyloučení a hosté toho využili ke vstřelení páté branky.

Ohlasy trenérů:

Uwe Krupp (Sparta): „Gratuluji Vítkovicím k výhře v sérii. Dnes to byl další zápas, ve kterém jsme měli šance. Hráli jsme ve většině dobrý hokej, ale stejně jako v prvních dvou zápasech jsme nedali góly. Nedokázali jsme proměnit šance. V důležitých momentech se ukázalo, že mají velmi dobrého brankáře, hráči v obraně odvedli velmi dobrou práci. Teď jsme všichni zklamaní, za pár dní se ale budeme muset začít připravovat na další sezonu.“
Jakub Petr (Vítkovice): „Ve všech předešlých zápasech nám dělala problémy hra Sparty ve středním pásmu, dnes jsme se na to hodně zaměřili a bylo důležité, že jsme se ke kotoučům v útočném pásmu dostávali. Cílem bylo, aby těžiště hry bylo více na sparťanské straně. V úvodních třinácti čtrnácti minutách jsme to stejně jako ve čtvrtek plnili, pak přišla za stavu 1:0 možná klíčová část zápasu, kdy nás Sparta čtyři minuty zavřela v našem pásmu. Možná to hráči měli i v hlavách, že jsme to včera nezvládli. Dnes bylo důležité, že jsme šli za stavu 1:0 do kabin. V další části jsme byli dnes pohotovější v koncovce, dali jsme krásné pohotové góly. V play off to pak už je tak, že dotahovat ztrátu je těžší. My jsme bojovný tým, jeden z nejmladších v extralize. Euforie tam byla a já jsem věřil, že Sparta se už přes to nedostane. Jsem rád, že jsme díky takovému výkonu byli schopni Spartu vyřadit.“

Góly

Domácí: 36:21. Jarůšek

Hosté: 11:40. Š. Stránský, 22:14. Kucsera, 34:48. Poletín, 37:54. Trška, 54:20. Lev

Sestavy

Domácí: Machovský (35. J. Sedláček) – Kalina, Blain, Piskáček, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Košťálek, Delisle – Smejkal, Sill, Černoch – Klimek, J. Hlinka, Roberts Bukarts – Forman, Pech, Kudrna – Jarůšek, Klíma, Rousek.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Hrabal, Trška, Výtisk, Mrázek, Šidlík, D. Krenželok, Černý – Olesz, Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Szturc, Poletín, Schleiss – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.

Rozhodčí

Lacina, Šír – Lederer, Lhotský

Stadion

Skvělý Bartošák a špatná koncovka, hodnotil Krupp brzké vypadnutí Sparty
Video se připravuje ...

Nebyli jsme produktivní, štvalo Hlinku po vyřazení. Byl to jeho poslední zápas?
Video se připravuje ...

Jaroslav Hlinka si na konci zápasu užil skandování fanoušků, tentokrát už možná šlo o jeho poslední zápas za Spartu
Jaroslav Hlinka si na konci zápasu užil skandování fanoušků, tentokrát už možná šlo o jeho poslední zápas za Spartu

Klíčové momenty utkání:

Sparta - Vítkovice: Lev přidal pátý gól hostů do prázdné brány, 1:5
Video se připravuje ...

Sparta - Vítkovice: Čaroděj Bartošák! Nadvakrát zabránil gólu
Video se připravuje ...

Sparta - Vítkovice: Kucsera loktem fauloval Piskáčka
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Sparta - Vítkovice: Trška dělovkou od modré přivítal Sedláčka v bráně, 1:4
Video se připravuje ...

Sparta - Vítkovice: Jarůšek prostřelil Bartošáka, 1:3
Video se připravuje ...

Sparta - Vítkovice: Poletín střelou z mezikruží vyhnal Machovského z brány, 0:3
Video se připravuje ...

Sparta - Vítkovice: Kucsera prostřelil Machovského a navýšil vedení hostů na rozdíl dvou gólů, 0:2
Video se připravuje ...

Sparta - Vítkovice: Bartošák vytáhl na dorážku Pecha pravý beton
Video se připravuje ...

Sparta - Vítkovice: Stránský utekl domácí obraně a poslal hosty do vedení, 0:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud