Hlavní obsah

Sparta - Vítkovice 1:5Stav série 1:3Sparta zase končí už v předkole, Vítkovice vyzvou ve čtvrtfinále Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Stránský 0 : 1
23. Kucsera 0 : 2
35. Poletín 0 : 3
37. Jarůšek 1 : 3
38. Trška 1 : 4
55. Lev 1 : 5
Záznam online reportáže

Stejně jako před rokem končí hokejová Sparta už v předkole play off a opět obsadí konečné desáté místo. Vítkovice totiž v pátém utkání série vyhrály na ledě Pražanů 5:1 a celkově 3:1 na zápasy. Ostravané, kteří si připsali první venkovní triumf v tomto kalendářním roce, narazí ve čtvrtfinále na Třinec. Série začne ve středu na ledě Ocelářů.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Vítkovický Šimon Stránský dává gól proti Spartě ve čtvrtém předkole play off

Článek

Kdo si myslel, že Pražany nakopne jejich čtvrteční první výhra v sérii, musel být překvapen, že o den později byly v úvodu nebezpečnější Vítkovice. Ve čtvrté minutě sice ještě unikajícího Květoně na poslední chvíli zastavil Košťálek, ve 12. minutě už ale Ostravané vedli. Po hrubce Pavelky e středním pásmu upaloval na gólmana Machovského Stránský a kličku do bekhendu zvládl ukázkově.

V závěru první třetiny sparťané přeci jen přidali a vytvořili si souvislý tlak, jenže hosty několika výbornými zákroky podržel Bartošák, na kterého si postupně nepřišli Pech, Forman ani Bukarts.

Tlak Kruppova týmu otupila nejen první přestávka, ale hlavně Lukáš Kucsera ve 23. minutě svou přesnou střelou nad Machovského lapačku. A když ve 35. minutě našel zpoza branky Szturc v mezikruží Poletína, vedly Vítkovice už o tři góly.

Pro Machovského tím zápas skončil, jeho místo ve sparťanském brankovišti zaujal Sedláček. Domácí jakoby tato změna krátkodobě vybudila, protože o 93 vteřin později Jarůšek na levém křídle snížil. Jenže za dalších 89 sekund měly Vítkovice tříbrankový náskok zpátky, když v přesilovce dělovkou od modré uspěl Trška.

Vítkovice se tím definitivně uklidnily a v poklidu si hlídaly komfortní výsledek. A krátce po začátku třetí třetiny mohly při vlastním oslabení přidat pátý gól, jenže Szturcův pokus zastavila horní tyčka. V 50. minutě přišla poslední šance Sparty na obrat, když Kucsera zasáhl Piskáčka loktem do hlavy a obdržel trest na pět minut a do konce utkání.

Sparta šla do risku a dlouhou přesilovku více než deset minut před koncem základní hrací doby umocnila odvoláním Sedláčka na střídačku a hrála tak se šesti bruslaři. Blízko gólu byl Klíma, trefil ale brankovou konstrukci. A když pak Blain zastavil nedovoleně Lva, sparťanská přesilovka po třech minutách skončila. Sedláček přesto dál zůstal na střídačce a v 55. minutě trefou do prázdné brány přidal Lev pátý gól Ostravanů.

Reklama

Související témata: