Zatímco Pražanům skončila sezona, Ridera se může těšit na čtvrtfinále, které začnou ve středu na ledě rivala Třince.

Vítkovice, do jejichž sestavy se poprvé od 24. února vrátil útočník Patrik Zdráhal, vstoupily do utkání dobře a vrcholem byla chyba domácích v rozehrávce, kterou v pěkný gól proměnil Šimon Stránský.

Pak však začala ofenzivní aktivita Sparty, řada šancí, ale Bartošák odolal. Místo vyrovnání přišel pro domácí šok ve druhé třetině. A ne jeden. Nejprve navýšil náskok hostů Kucsera, pak Poletínova bomba přinesla Vítkovicím už tříbrankový náskok, a i když Jarůšek snížil, ještě v prostřední části vrátil rozdíl na tři góly Trška.

Veřejné vážení před sportovní show Oktagon, 15. března 2019 v Ostravě, OC Forum Nová Karolina.
Nejprve Baník, pak Oktagon. Vémola a spol. vyprodali Ostravar Arénu

Ve třetí třetině vsadila Sparta vše na jednu kartu, ale v ofenzivě se jim nepodařilo se prosadit. To platilo i o pětiminutové přesilové hře za vyloučení Kucsery do konce utkání, kterou však kousek za polovinou ukončil faul Blaina.

Vše navíc potvrdil Lev pátou trefou do prázdné branky. Vítkovice tak dotáhly své snažení do úspěšného finiše a od středy si to s Třincem rozdají o postup do semifinále.

Utkání předkola play off hokejové extraligy - 4. zápas: HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera, 15. března 2019 v Praze.Zdroj: Deník / Petr Kotala

Utkání předkola play off hokejové extraligy - 4. zápas: HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera, 15. března 2019 v Praze. Na snímku Šimon StránskýZdroj: Deník / Petr Kotala

Utkání předkola play off hokejové extraligy - 4. zápas: HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera, 15. března 2019 v Praze.Zdroj: Deník / Petr Kotala

Utkání předkola play off hokejové extraligy - 4. zápas: HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera, 15. března 2019 v Praze. Na snímku brankář Vítkovic Patrik BartošákZdroj: Deník / Petr Kotala

Ohlasy trenérů

Uwe Krupp (Sparta): "Gratuluji Vítkovicím k výhře v sérii. Dnes to byl další zápas, ve kterém jsme měli šance. Hráli jsme ve většině dobrý hokej, ale stejně jako v prvních dvou zápasech jsme nedali góly. Nedokázali jsme proměnit šance. V důležitých momentech se ukázalo, že mají velmi dobrého brankáře, hráči v obraně odvedli velmi dobrou práci. Teď jsme všichni zklamaní, za pár dní se ale budeme muset začít připravovat na další sezonu."

Jakub Petr (Vítkovice): "Ve všech předešlých zápasech nám dělala problémy hra Sparty ve středním pásmu, dnes jsme se na to hodně zaměřili a bylo důležité, že jsme se ke kotoučům v útočném pásmu dostávali. Cílem bylo, aby těžiště hry bylo více na sparťanské straně. V úvodních třinácti čtrnácti minutách jsme to stejně jako ve čtvrtek plnili, pak přišla za stavu 1:0 možná klíčová část zápasu, kdy nás Sparta čtyři minuty zavřela v našem pásmu. Možná to hráči měli i v hlavách, že jsme to včera nezvládli. Dnes bylo důležité, že jsme šli za stavu 1:0 do kabin. V další části jsme byli dnes pohotovější v koncovce, dali jsme krásné pohotové góly. V play off to pak už je tak, že dotahovat ztrátu je těžší. My jsme bojovný tým, jeden z nejmladších v extralize. Euforie tam byla a já jsem věřil, že Sparta se už přes to nedostane. Jsem rád, že jsme díky takovému výkonu byli schopni Spartu vyřadit."

Sparta Praha – Vítkovice Ridera 1:5 (0:1, 1:3, 0:1)

Muž zápasu: Bartošák

Branky a nahrávky: 37. Jarůšek (Rousek) – 12. Š. Stránský, 23. Kucsera (Zdráhal, Š. Stránský), 35. Poletín (Szturc, Schleiss), 38. Trška (Dej, Olesz), 55. Lev. Rozhodčí: Lacina, Šír – Lederer, Lhotský. Vyloučení: 7:6, navíc Kucsera (Vítkovice) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 6764. Konečný stav série: 1:3.

Sparta: Machovský (od 35. Sedláček) – Kalina, Blain, Piskáček, Pavelka, Dvořák, Košťálek, Delisle – Smejkal, Sill, Černoch – Klimek, Hlinka, Bukarts – Forman, Pech, Kudrna – Jarůšek, Klima, Rousek. Trenéři: Krupp a Nedvěd.

Vítkovice: Bartošák – Hrabal, Trška, Výtisk, Mrázek, Šidlík, D. Krenželok, Černý – Olesz, Lev, Dej – D. Květoň, Roman, Tybor – Szturc, Poletín, Schleiss – Kucsera, Š. Stránský, Zdráhal. Trenéři: Petr a Trnka.

Florbalový zápas mezi FBC Ostrava - Chodov, 15. března 2019
Florbalisté FBC bojovali, po další prohře ale v play-off končí