Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Byli to herci a figuríny! Někteří Češi si myslí, že masakr na Zélandu byl podfuk!

Byli to herci a figuríny! Někteří Češi si myslí, že masakr na Zélandu byl podfuk!
Zdroj: extra.cz
+ Dalších 41 fotografií
Proboha!
Tisíce Čechů oslavují zrůdného teroristu Brentona Tarranta (28) jako hrdinu. S dalšími třemi útočníky krvelačně poslal na smrt 50 lidí, kteří se zrovna modlili. Po pátečním masakru v novozélandském městě Christchurch ale v tuzemsku vyvstala i šílená konspirační teorie. Řada lidí je přesvědčena, že šlo o podfuk. Oběti považují za figuríny, herce nebo starší mrtvá těla.

Namísto jednohlasného odsouzení krvavých jatek na Novém Zélandu, které má na svědomí terorista Brenton Tarrant (28), se Češi rozdělili na tři tábory. Jedni jsou znechuceni, druzí považují útočníky za hrdiny, další zašli ještě dál a vyrukovali s pomatenou konspirační teorií.

Podle posledních jmenovaných se ve dvou mešitách ve městě Christchurch vůbec nic nestalo. "Necenzurované záběry masakru muslimů v Christchurch vyvolávají podezření, že se jednalo o False Flag operaci s krizovými herci!" stojí v jednom z příspěvků na Facebooku.

"Žádný křik obětí, žádné díry od kulek ve zdech, žádná krev při střelbě do těl obětí, čisté oblečení bez krve, střelba do hlavy bez krve, oběť s kuklou Fantomase na hlavě a další nesmysly! Co se stalo, když střelec při jízfě v autě střílel přes čelní sklo?" dodal autor s zřejmě hodně zamlženým zrakem.

Počet obětí v neděli vzrostl na 50, dalších 47 lidí je zraněno, množství z nich bojuje o život. "Jestli to byly starší mrtvoly bez krve, nebo figuríny, nevím," neváhal další z pisatelů ohromnou tragédii zlehčovat.

Schvalování terorismu je v Česku trestný čin, autorům textů, v nichž útočníky podporují, hrozí v případě odsouzení až dva roky za mřížemi.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy