Hlavní obsah

Apple chystá dvě velké akce naráz. Vstupenka na tiskovku stojí 36 000 Kč

Novinky, rim

Společnost Apple oficiálně potvrdila konání vývojářské konference WWDC, na které se již tradičně ukážou nové operační systémy pro zařízení s logem nakousnutého jablka. V posledních týdnech jde již o druhou velkou tiskovku, kterou americký počítačový gigant pořádá.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na letošní WWDC vypadá opravdu originálně.

Článek

Už minulý týden rozeslala mezi novináře společnost Apple pozvánku na velkou jarní tiskovku, na které by měly být představeny nové produkty pro nadcházející měsíce.

Vedení amerického počítačového gigantu se samozřejmě snaží všechny detaily o chystané akci udržet pod pokličkou, nicméně všechny detaily o chystaných novinkách se dozvíme již v pondělí 25. března v 10 hodin kalifornského času, tedy v 18 hodin středoevropského času.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na tiskovku společnosti Apple

To na druhou akci, na kterou nyní začal Apple lákat, si budeme muset počkat o něco déle. Řeč je o vývojářské konferenci WWDC, která se letos bude konat od pondělí 3. do pátku 7. června.

Letošní ročník přitom bude výjimečný, neboť jde o 30. každoroční akci amerického počítačového gigantu. Případní zájemci nicméně musí stejně jako v minulých letech počítat s tím, že vstup bude možný jen pro fanoušky, kteří budou ochotní zaplatit za vstupenku 1599 dolarů, tedy v přepočtu více než 36 000 Kč.

Prim budou hrát operační systémy

Stejně jako v minulých ročnících zde bude hrát prim software. Kromě nové generace operačního systému iOS, který využívají chytré telefony iPhone a počítačové tablety iPad, se očekává také nová platforma macOS pro stolní počítače a notebooky.

Vedení amerického počítačového gigantu se pravděpodobně zaměří na tiskovce také na platformy pro televizní systémy a chytré hodinky, tedy tvOS a watchOS.

Zda Apple poruší tradici a s ohledem na jubilejní ročník ukáže na WWDC i nové hardwarové produkty, se ukáže až v červnu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám