Darida, Frýdek, Škoda. Kouč reprezentace doplnil tým před zápasy v Anglii a s Brazílií

Těsně před srazem fotbalové reprezentace na kvalifikační zápas v Anglii a přípravné utkání s Brazílií doplnil trenér Jaroslav Šilhavý sestavu o tři jména. Na srazu v Praze se tak budou hlásit Vladimír Darida, Martin Frýdek a Milan Škoda.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Darida byl doplněn do nominace fotbalové reprezentace

Vladimír Darida byl doplněn do nominace fotbalové reprezentace | Foto: David Černý | Zdroj: Reuters

„Vladimír Darida je dlouhodobým lídrem našeho týmu a záleželo jen na tom, jestli stihne vyléčit zranění. Martin Frýdek předvádí dobré výkony ve Spartě, která na jaře zatím všechny zápasy vyhrála. A Milan Škoda je důležitým hráčem Slavie, které se daří nejenom v lize, ale taky v Evropské lize,“ prohlásil kouč Šilhavý.

Trenér Šilhavý nominoval na Anglii a Brazílii šest hráčů Slavie, mezi nimi i nováčka Krále

Číst článek

Záložník Herthy Berlín Vladimír Darida hrál bundesligový zápas naposledy před měsícem, pak až do minulého týdne léčil poraněné stehno. Během posledního víkendu nastoupil 28letý záložník k zápasu juniorky.

K reprezentaci se připojí spolu se dvěma hráči pražských „S“. Martin Frýdek je oporou Sparty, která na jaře vyhrála všech šest zápasů a posiluje své šance na druhé místo ve Fortuna lize. Milan Škoda je zase kapitánem vedoucí Slavie.

Česká fotbalová reprezentace zahajuje sraz, během kterého ji čekají dva výjimečné zápasy. V pátek 22. března nastoupí v Anglii, a zahájí tak kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2020. V úterý 26. března ji pak čeká přípravné utkání v Praze proti Brazílii.

Nominace české fotbalové reprezentace na zápas kvalifikace mistrovství Evropy v Anglii (22. března v londýnském Wembley) a přípravné utkání s Brazílií (26. března v Praze v Edenu):

Brankáři: Tomáš Vaclík, Tomáš Koubek, Jiří Pavlenka.

Obránci: Theodor Gebre Selassie, Pavel Kadeřábek, Ondřej Kúdela, Marek Suchý, Tomáš Kalas, Ondřej Čelůstka, Filip Novák.

Záložníci: Jaromír Zmrhal, David Pavelka, Bořek Dočkal, Tomáš Souček, Alex Král, Jakub Jankto, Lukáš Masopust, Matěj Vydra, Vladimír Darida, Martin Frýdek.

Útočníci: Patrik Schick, Milan Škoda.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme