Kamarádství stranou, začíná play-off. ‚Byla by chyba něco měnit,‘ říká trenér a šéf obhájců z Komety

Prvními zápasy v pondělí startují dvě čtvrtfinálové série play-off hokejové extraligy. Do vyřazovacích bojů vstoupí obhájce titulu brněnská Kometa na ledě Hradce Králové. Tedy týmu, se kterým v sezoně prohrála všechna čtyři vzájemná utkání. Na to si ale v Kometě už nikdo nevzpomene.

Tento článek je více než rok starý.

Brno, Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér, majitel a šéf Komety Brno Libor Zábranský

Trenér, majitel a šéf Komety Brno Libor Zábranský | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

„Jsme úplně v klidu. Play-off je úplně jiná soutěž. Já ani nikdo z nás se na tohle vůbec nedívá,“ říká Radiožurnálu majitel Komety a trenér v jedné osobě Libor Zábranský po připomenutí letošní bilance s Hradcem 0:4.

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v rozhodujícím zápase Zlín a vyzvou Liberec

Číst článek

Právě on je jednou z hlavních postav úspěchů brněnských hokejistů v posledních letech. V posledních dvou letech gradovala forma Komety právě v play-off, kde Kometa získala dva tituly. A odpovídala tomu i příprava před letošními vyřazovacími boji.

„Byla by chyba po dvou úspěšných sezonách něco měnit. Tréninkové dávky se úměrně tomu v průběhu sezony zvyšovaly. Takticky se musíme připravit na každého soupeře, každý hraje trošku jinak a musíme na to reagovat. Ani v přístupu ke kondici se nic neměnilo, pro nás graduje sezona,“ dodává.

Přípravou s brněnskou Kometou prošel v minulých letech i Tomáš Vincour, který ale letos obléká dres královéhradeckého Mountfieldu a teď se postaví svým někdejším spoluhráčům ve čtvrtfinále.

‚Když se to provokuje a mlátí‘

„Je to krásný. Co si víc přát než dostat v prvním kole tým, ve kterém jsme dvakrát vyhráli. Bude to vyhecované, výborné pro diváky. Doma to pro ně bude nepříjemný kotel, už zápasy v základní části nasvědčovaly, že to je vypjaté,“ těší se Tomáš Vincour.

„Proto hokej hrajeme. Kvůli zápasům, kdy se to provokuje a mlátí. Samozřejmě v rámci fair play,“ dodává útočník Hradce.

První čtvrtfinálový souboj Hradce Králové s Kometou začne v 17 hodin. O dvě hodiny později rozehrají sérii také Plzeň s Olomoucí a i tam lze hráče, který ještě loni oblékal dres soupeře.

„Bude to pro mě speciální, když jsem tam loni nastupoval. Minule jsme taky hráli s Plzní, ale teď jsem tady a chci tu udělat co nejlepší výsledek. Kamarádství jde stranou, maximálně se s klukama trošku vyhecujeme. Už jsem jim říkal, že rušíme komunikaci a budeme se bavit až po čtvrtfinále,“ burcuje nyní už plzeňský Jan Eberle.

„Do série vstupujeme jako favorit a chceme to potvrdit,“ přeje si Eberle. V loňské sezoně se oba týmy střetly ve čtvrtfinále také a úvodní duel vyhrála Olomouc v Plzni po samostatných nájezdech, další čtyři zápasy už ale pro sebe získali Západočeši.

Osmička týmů pro čtvrtfinále Generali play off #TELH je kompletní 🔜
#ZaTitulem

19:43 – 17. 03. 2019

2 18

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme