Hlavní obsah

Plzeň doma rozdrtila Hanáky, nasypala jim osm gólů. Brněnský Orsava hattrickem zničil Hradec

lik, rjmSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Komety Brno vyhráli pondělní úvodní čtvrtfinále play off na ledě Hradce Králové 3:1. O vítězství úřadujících mistrů rozhodl hattrickem Jakub Orsava. Ve druhém utkání Plzeň zvítězila na domácím ledě nad Olomoucí 8:1. Druhé zápasy jsou na programu v úterý, doma hraje opět Hradec Králové a Plzeň.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Václav Nedorost a Jan Eberle z Plzně se radují z prvního gólu během čtvrtfinále play off hokejové extraligy.

Článek
Fotogalerie

Kometa Brno vyrazila na cestu za mistrovským hattrickem na ledě Hradce Králové vítězně. Obrovskou oporu měla v brance v podobě Marka Čiliaka, který přiváděl hradecké střelce k šílenství. Když se na druhé straně blýskl hattrickem Jakub Orsava, může se Kometa těšit z prvního vítězství v sérii. V základní části extraligy přitom Brno nevyhrálo nad Hradcem anio jednou.

Orsava se prosadil dvakrát už během první třetiny. Nejprve se trefil po přihrávce Hrušky v přesilovce, aby ještě před odchodem do kabin chytrou tečí navýšil náskok Komety. V prostřední dvacetiminutovce sice Východočeši snížili, ale dramatický zápas nakonec rozhodl na začátku třetí části hry opět v početní výhodě Orsava. Domácí tým se snažil alespoň o korekci skóre, zkusil i hru bez brankáře, ale všechno bylo marné.

Foto: David Taneček, ČTK

Brněnský hokejový útočník Jakub Orsava oslavuje gól.

Indiány poslal do vedení v 11. minutě při přesilovce střelec Milan Gulaš a těsný náskok si Plzeň přenesla i do prostřední dvacetiminutovky. Tam její vedení navýšil Jan Kovář, ale klid Západočeši dlouho neměli. Krátce před polovinou zápasu totiž využili početní převahu i Hanáci a Jergl korigoval na 1:2. Ještě před druhou přestávkou ale pojistil náskok Indiánů Němec a nabité hlediště mohlo slavit.

Pokud Olomouc chtěla duel zdramatizovat, nepovedlo se jí to. Už po pětatřiceti sekundách přidal čtvrtý gól Nedorost a stejný hráč ve 45. minutě překonal olomouckého gólmana při přesilovce. Plzeň mířila bez problémů za první výhrou ve čtvrtfinálové sérii, ale stále neměla gólově dost. Nejprve se prosadil v přesilovce Stach, aby pak při hře pěti proti čtyřem navýšil skóre Němec. Necelé tři minuty před koncem pak Indrák pečetil výsledek na 8:1.

Fanoušci si v tu chvíli možná vzpomněli na rekordní výhru z 12. září 2017, kdy Plzeň vyhrála nad Olomoucí 10:0. Tentokrát se museli spokojit s menším rozdílem ve skóre, radost jim to však nevzalo. Druhý zápas série je na programu v úterý opět v Plzni.

Čtvrtfinále hokejové Tipsport extraligy
Hradec Králové - Brno 1:3
Branky: 37. Pavlík - 13., 19. a 46. Orsava.
Plzeň - Olomouc 8:1
Branky: 41. a 46. Nedorost, 36. a 53. Němec, 11. Gulaš, 26. Kovář, 51. Stach, 58. Indrák - 30. Jergl.

Reklama

Související témata: