Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

„Jste krásná.“ Zeman bez Ivany lichotil ženám z ANO a dodal: „I Babiš kumuluje funkce“

Aktualizováno -
19. března 2019
11:30
Autor: ČTK, simao - 
19. března 2019
08:29

Miloš Zeman vyrazil do Karlovarského kraje, kde začala v úterý jeho třídenní návštěva. Zavítá mj. do hospice v Nejdku či chátrajících Císařských lázní. A v plánu jsou i setkání s občany. Zemana vítala v kraji hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová (ANO). Připravit nechala pro prezidenta představení v podobě tradičních tanců. A prezident při setkání v sídle kraje složil poklonu nové primátorce za ANO. A nejen jí.

Při třídenní návštěvě se Miloš Zeman setká s občany ve Vintířově, Aši, Kraslicích a Milhostově. Letos nemá v programu návštěvu firmy. Cesta do Karlových Varů zahájila sérii Zemanových letošních návštěv v krajích, podobně jako tomu bylo v minulých letech. Kam pojede příště, zatím nebylo ohlášeno.

„Čínský agent“ Zeman chce nalákat Číňany do Varů

Zeman s sebou do Karlových Varů přivezl řadu témat, která se rozhodl otevřít. Řešil mimo jiné to, že z Karlových Varů částečně zmizela ruská klientela. Nahradit by si ji dokázal představit čínskou, upozornil přitom i na to, že jej zanedlouho čeká právě cesta do Číny.

„Vím, že z Karlových Varů částečně odešli Rusové, vím, že uvažujete o tom nahradit je arabskou klientelou. No, proč ne, když se vám to líbí. Ale protože jsem považován za čínského agenta a protože jsem si všiml, že počet čínských turistů se u nás zvýšil o 30 procent, no tak budu rád, teď příští měsíc jedu znovu do Číny, když nepojedou jenom do Prahy a nebo do Českého Krumlova, ale když se zastaví v Karlových Varech, protože o nich se říká, že platí daleko lépe než Rusové a zdržují se pobytově méně, než Rusové. Každý z nás se musí snažit - bez ohledu na nějaké zprávy BIS - aby k nám jezdilo co nejvíce movitých zahraničních turistů,“ říkal Zeman.

Přivítání Miloše Zemana hejtmankou Janou Mračkovou Vildumetzovou v Karlovarském kraji (19.3.2019) Přivítání Miloše Zemana hejtmankou Janou Mračkovou Vildumetzovou v Karlovarském kraji (19.3.2019) | Facebook M. Zemana

Lichotník Zeman

Zemana přivítala před krajským úřadem hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová. Zazněly i lidové písně, které doprovodily taneční představení krojovaných dívek a chlapců.

Na závěr úterního programu ho čeká také soukromé setkání s primátorkou Karlových Varů Andreou Pfeffer Ferklovou (obě ANO). Řešit s ní chce chátrající Císařské lázně. „Exprimátor Kulhánek tady v této hale dostal hysterický záchvat, když jsem mu vyčítal, že je líný a nic nedělal a že Císařské lázně chátrají,“ vzpomínal Zeman.

A hledal v sále při setkání s krajskými zastupitely a starosty právě novou primátorku. „Ježiš, tak mladá, tak hezká a ještě navíc primátorka,“ složil Ferklové poklonu Zeman. „To už můžete být za chvíli premiérka, máte našlápnuto, blahopřeji,“ říkal.

Dar od prezidenta a zmínky o svatbě

Poklonu si připravil i pro hejtmanku Vildumetzovou, která je nadále i předsedkyní Asociace krajů ČR. „Nikdo lepší to dělat nemůže,“ říkal Zeman. A vyzval hejtmanku k výraznější opravě historických památek v kraji. „Jste mladá, jste krásná, jste energická, dejte se do toho,“ lichotil Zeman.

Došlo i na zmínky o svatbě, kterou loni hejtmanka měla. „Vy jste určitě zaregistroval, že mé složité příjmení se rozrostlo o příjmení dvě,“ podotkla Mračková Vildumetzová. „Já mám pro vás jeden hezký dárek, ale jenom jeden. Jsou to dva umělecké šálky. A víte, proč jsou dva? Protože jste se nedávno vdala a když muž, se ženou snídá, tak se potřebuje z něčeho napít. A vlastně nejsou to jenom šálky, jsou to i podšálky. Takže jak vlastně vidíte, jsou to čtyři dárky, užijte je ve zdraví,“ říkal Zeman.

I Zeman dostal v Karlových Varech několik darů. Kraje oproti tomu v minulých letech řešily nákladné výdaje na prezidentovy cesty po regionech. Krajské samosprávy zaplatily za prezidentovy návštěvy od roku 2013 do začátku května 2017 téměř 17 milionů korun.

Navezl se do neschopných politiků a zelených aktivistů

Zeman zmínil, že přijel do Karlových Varů autem, dálnice tam stále nevede - prohodil, že dopravní stavby brzdí „milovaní zelení aktivisté“, které současný šéf Senátu Jaroslav Kubera (ODS) označil za „žabičkáře, čolkaře, broučkaře“. Ministra dopravy Dana Ťoka (za ANO) se prý Zeman chystá přemlouvat, aby prostředky na jiné dálnice přesunul právě na karlovarskou D6.

Promluvil však i o kumulaci funkcí, která ale Zemanovi nevadí. „Několik závistivců kritizovali vaši kumulaci funkcí,“ říkal hejtmance, která je stále i poslankyní, místopředsedkyní sněmovního výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj i členkou rozpočtového výboru. A navíc usedla i v předsednictvu ANO.

„Chtěl bych suše konstatovat, že ve své době jsem byl poslanec, předseda sociální demokracie a předseda vlády. Pokud se nemýlím, nikdo mně za kumulaci funkcí nekritizoval a nikdo neměl odvahu tvrdit, že některou z těchto tří funkcí flákám. Kdyby to nestačilo, rád bych dodal, že i váš stranický šéf je poslanec, předseda hnutí i předseda vlády,“ připomněl Zeman funkce Andreje Babiše.

„Nedělím ale lidi, podle toho, kolik mají funkcí, ale podle toho, jestli ty funkce zvládají, a nebo ne,“ podotkl s tím, že jako politický veterán poznal řadu lidí, kteří nezvládli ani jednu funkci. „Dělme lidi podle toho, co znají a co umějí a ne podle něčeho jiného,“ vyzval.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Omur ( 20. března 2019 13:13 )

Doporučuju na e15 cz víkendový videorozhovor s Němcovou.

Omur ( 20. března 2019 13:08 )

Senilní. Chudáci ženský.

luder ( 20. března 2019 08:46 )

Kiska a Čaputová, Ferry. // Zdravím, nechápu jak nám někdo může vykládat jaký je Kiska skvělý a že ho sousedům ze Slovenska můžem závidět. Naše média cíleně mlčí o tom jaký je to sprostý zloděj, který udělal cca 130 000 eur na DPH. Člověk, který podporuje fašistický režim na Ukrajině viz. obchodní dům Horodok, kde nacistická vlajka hraje hlavní roli, opět média nic. Gauner, který je napojený na pozemkovou mafii, která na Kisku přepsala pozemek v hodnotě přes 1 000 000 eur, ale dobytek Kiska zaplatil cca 1 800 eur. Ovšem problém je v tom, že pozemek už patřil někomu jinému. Zloděj Kiska samozřejmě soud prohrál. Vždyť je to zpráva jako hrom, např. ČT vůbec nic. Nesmí se kazit obraz člověka, který je na seznamu vyvolených lidí, že. Jenže toto zlodějské prase je tak profláklé, že podpora od něj někomu by lidi a voliče na Slovensku měla totálně varovat. Čaputová je známá jako brutální sluníčkářka a podporovatelka LGBT ideologie a otevřených hranic. Každý přemýšlejte jaká instituce ji vykopla tak nahoru a proč má exkluzivní podporu médií atd. Přeji hezký den.

.tg.bb ( 19. března 2019 15:50 )

Banderovci jsou pro naše kremrole darem z nebes

.tg.bb ( 19. března 2019 15:47 )

Dědula jeden nadrženej Být Ivanou, zpozorním

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa