Hlavní obsah

Palma de Mallorca omezí pití alkoholu na ulici

Metropole Baleárských ostrovů Palma de Mallorca letos v letní sezoně zakáže pití alkoholu v některých částech města. Za porušení této vyhlášky bude hrozit pokuta až 3000 eur (skoro 80 000 Kč), informovala o tamní média s tím, že omezení se dotkne zón oblíbených zejména britskými a holandskými turisty.

Foto: Profimedia.cz

Palma de Mallorca

Článek

Nařízení bude platit od 1. dubna do konce září, kdy na Mallorku přijíždí nejvíce turistů. Ve zmíněných ulicích, nově označených jako zóny zvláštního turistického zájmu, také nebudou smět být v letní sezoně otevřené předzahrádky. Podle deníku ABC se mohou provozovatelé barů pokutě vyhnout, pokud předzahrádku zasklí, nebo jinak uzavřou.

Nové opatření se týká i reklamy na alkohol. Ve vymezených zónách nebude smět být alkohol za výlohou a tamní bary a restaurace nebudou smět viditelně z ulice nabízet slevy na konzumaci alkoholu, například jako takzvané „happy hours”.

K chystaným omezením radnici v Palma de Mallorca vedly mimo jiné stížnosti místních obyvatel či zábava turistů zvaná balconing, při níž se tam každoročně zraní, někdy i smrtelně, několik lidí. Podivná zábava spočívá v tom, že zejména mladí turisté přelézají z jednoho hotelového balkonu na druhý, často pod vlivem alkoholu.

Mallorca je jedním z Baleárských ostrovů, které jsou po Katalánsku druhou nejoblíbenější turistickou destinací ve Španělsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám