Z pitevní zprávy je zřejmé, že představitelka včelky Máji by zemřela, i kdyby jí byl Zemanec nablízku. Režisér by jí nijak nemohl pomoci, ani kdyby u ní přespal, jak jí tehdy nabízel. Podle patologa šlo o otázku vteřin, snad minut.

Právě Zemanec byl posledním člověkem, který s Aťkou mluvil, a taky on spustil poplach, že se s nejmenší českou herečkou (120 cm) něco děje. „Ve čtvrtek dopoledne hodně chraptěla, radil jsem jí čaj z majoránky, který dělávala má babička. Aťce nechutnal, řekla, že si ho udělá až v pátek. Pak jsem jí volal večer okolo šesté. Hlásila, že nemá teplotu, že to je lepší. Znal jsem dobře její zvyky, chodila spát až po jedenácté, někdy k půlnoci. Když jsem ji znovu vytočil ve 22.48, už telefon nezvedla,“ vzpomíná Zemanec. Úplně ho mrazí z toho, že knížka, kterou spolu sepsali, končí větou: „Zavřete toto dílko, třeba Aťka ještě zavolá...“

Podle nařízené pitvy zemřela ve čtvrtek 7. března, po dvou dnech její tělo našla policie, která musela násilně vniknout do jejího bytu v pražských Strašnicích.

V knihkupectvích ji nenajdete

Lubomír Zemanec coby spoluautor knihy Možná, která vyšla těsně před hereččinou smrtí, vysvětlil, proč si ji lidé nemohou koupit v knihkupectví. „Aťka chtěla znát každého člověka, který si její příběh objedná. Moc jí záleželo na tom, kdo a odkud chce číst její myšlenky. Proto nechtěla anonymní nákupy. Kdo chce knížku Možná, musí si ji objednat přes atka@fenixradio.net nebo wwwfacebook.com/atkaoffiicial,“ objasnil pro Aha! Lubomír.

VIDEO: Nemocný herec Postránecký je v nemocnici! A pravda o smrti Aťky Janouškové

Video
Video se připravuje ...

Nemocný herec Postránecký je v nemocnici! A pravda o smrti Aťky Janouškové Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
61 fotografií