Hlavní obsah

Apple všechny překvapil, ukázal dva nové iPady

Novinky, mif

Žádné okázalé tiskovky ani slavnostní uvedení na trh, společnost Apple tentokrát dva nové iPady ukázala světu potichu – prostřednictvím vlastních internetových stránek. To je poměrně překvapivé, neboť na příští týden má podnik s logem nakousnutého jablka naplánovanou další velkou akci.

Foto: archív výrobce

Apple iPad Air

Článek

Nové tablety a telefony ukazoval světu Apple vždy na velkých tiskových konferencích, jednu takovou má naplánovanou na příští týden.

Ještě před pár dny vše nasvědčovalo tomu, že právě na této chystané akci se ukážou nové tablety s logem nakousnutého jablka. Nakonec je ale vše jinak. Podnik dva iPady představil už tento týden na svých internetových stránkách, a tak se vůbec neví, co bude příští týden k vidění.

Foto: archív výrobce

Apple iPad Air

Co umějí nové tablety?

Jisté je nicméně to, že dva nové tablety se jmenují iPad Air a iPad mini – bez jakýchkoliv číselných označení či dovětků. Americký počítačový gigant ponechává podobný design jako u předchůdců, ale u obou modelů vylepšuje především výkon.

Pracovní tempo totiž udává čipset Apple A12 Bionic, který je chloubou také nejnovějších iPhonů z loňského roku. V současnosti by tak neměla existovat aplikace, na kterou by obě novinky výkonnostně nestačily.

Foto: archív výrobce

Apple iPad mini

Speciální pero i klávesnice

Menší iPad mini nabízí 7,9palcovou úhlopříčku a je vybaven Retina displejem. Tím se chlubí také větší bratříček, který má však 10,5palcovou obrazovku. Vzhledem se novinka zvaná Air mimochodem velmi podobá staršímu iPadu Pro s 10,5palcovou úhlopříčkou. Oba modely se chlubí podporou speciálního pera Apple Pencil.

Fotoaparáty zůstaly stejné jako u předchůdců. Jde o kombinaci předního sedmimegapixelového a zadního osmimegapixelového senzoru, přičemž oba zvládnou natáčet videa v rozlišení Full HD. Výhodou iPadu Air je podpora přídavných klávesnic Apple Smart Keyboard.

Nový iPad Air se nabízí od 14 490 Kč, ceny iPadu mini pak startují na 11 490 Kč. K dispozici budou kapacity od 64 do 256 GB, na výběr přitom bude mezi modely s WiFi a LTE připojením. Skladem by přístroje měly být v Česku v průběhu dubna.

Foto: archív výrobce

Apple iPad mini

Může se vám hodit na Zboží.cz:
iPady

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám