Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.03.2019 17:03 | Šport | Cyklistika

Tirreno-Adriatico vyhral Slovinec Roglič: Ako sa darilo Saganovi?

Belgičan Victor Campenaerts z tímu Lotto-Soudal sa stal víťazom utorňajšej záverečnej siedmej etapy cyklistických pretekov Tirreno-Adriatico, zaradených do prestížneho kalendára World Tour.

Dvadsaťsedemročný rodák z Antverp ovládol individuálnu časovku na 10,1 km v prímorskom meste San Benedetto del Tronto a potvrdil, že je špecialistom na túto disciplínu. Mimoriadne vyrovnaný priebeh mal súboj o celkový triumf na 54. ročníku tradičného podujatia. Z prvenstva sa napokon tešil Slovinec Primož Roglič z tímu Jumbo-Visma, ktorý v záverečnej etape zmazal 25-sekundové manko na vedúceho Brit Adama Yatesa (Mitchelton-Scott) a pokoril ho o jedinú sekundu. Tretiu priečku v celkovom hodnotení obsadil Dán Jakob Fuglsang (Astana). Slovák Peter Sagan vo farbách Bory-Hansgrohe finišoval v časovke na 67. mieste a celkovo ma patrila 105. pozícia

Campanaerts vyrazil na trať už ako devätnásty v poradí a dlho v cieli čakal, či sa udrží na vedúcej pozícii. Najbližšie k jeho zosadeniu mali druhý Talian Alberto Bettiol zo zoskupenia EF Education-First alebo tretí Holanďan Jos van Emden z tímu Jumbo-Visma, ktorí stratili tri resp. štyri sekundy. Z jazdcov na celkové umiestnenie mal najväčšiu šancu na etapový triumf Tom Dumoulin, ale finišoval až siedmy a potom sledoval mimoriadne tesný finiš dvojice favoritov na celkové víťazstvo. Yates si až do posledného kilometra udržiaval mierny náskok pred Rogličom, ale v záverečných metroch napokon stratil líderskú pozíciu.

"Je to neuveriteľne tesné. Išiel som od začiatku naplno a len som dúfal, že to bude stačiť. Bola to dosť veterná časovka, ale v závere som sa snažil zrýchliť aj v týchto podmienkach. Veril som si, ale v časovke môžete ovplyvniť iba svoj výkon," uviedol Roglič v prvom televíznom rozhovore bezprostredne po príchode do cieľa.

Jediný Slovák v štartovom poli Peter Sagan v službách nemeckého tímu Bora-Hansgrohe absolvoval desaťkilometrovú trať s odstupom 51 sekúnd na Campenaertsa a zaradil sa na 67. priečku. Dvadsaťdeväťročný Žilinčan obsadil v celkovom hodnotení podujatia 105. pozíciu s mankom 59:17 min na víťazného Rogliča. V bodovacej súťaži skončil Sagan na 9. mieste.

Výsledky - Tirreno-Adriatico 2019 - utorok:

 

7. etapa (San Benedetto del Tronto - San Benedetto del Tronto, 10,1 km): 1. Victor Campenaerts (Belg.) Lotto-Soudal 11:23 min, 2. Alberto Bettiol (Tal.) EF Education-First +3 s, 3. Jos van Emden (Hol.) Jumbo-Visma +4, 4. Sebastian Langeveld (Hol.) EF Education-First +6, 5. Yves Lampaert (Belg.) Deceuninck - Quick Step +7, 6. Mads Pedersen (Dán.) Trek-Segafredo +8, ... 67. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe +51

Konečné poradie po 7. etape: 1. Primož Roglič (Slovin.) Jumbo-Visma 25:28:00 h, 2. Adam Yates (V. Brit.) Mitchelton-Scott +1 s, 3. Jakob Fuglsang (Dán.) Astana +30, 4. Tom Dumoulin (Hol.) Sunweb +1:25 min, 5. Thibaut Pinot (Fr.) +2:32, 6. Julian Alaphilippe (Fr.) Deceuninck - Quick Step +2:34,... 105. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe +59:04 min

Konečné poradie bodovacej súťaže: 1. Mirco Maestri (Tal.) Bardiani-CSF 31 bodov, 2. Adam Yates (V. Brit.) Mitchelton-Scott 27, 3. Julian Alaphilippe (Fr.) Deceuninck - Quick Step 26,... 9. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe 16

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: sita

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné