Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Soud v Pákistánu vynesl verdikt za heroin: Tereza (22) se zhroutila v slzách!

Aktualizováno -
20. března 2019
12:05
Autor: yks, chal - 
20. března 2019
06:45

Po více než roce od zadržení Terezy Hlůškové (22) na pákistánském letišti s kufrem plným drog padl tvrdý trest. Soudce Šahzád Raza poslal Češku na osm let a osm měsíců za mříže! Na místo ji přišli podpořit také lidé z českého konzulátu a nechyběl ani její ctitel, který jí několikrát vyznal lásku a nechal se slyšet, že by se s ní chtěl oženit. Jenže ze svatby teď nejspíš sejde.

Terezu šokoval verdikt, který pro ni může znamenat, že nejlepší léta svého života má strávit v drsném pákistánském kriminálu, ve kterém už bylo několik vězňů zavražděno. Okamžitě propukla v pláč. „Co jsem udělala?“ ptala se. Tišil ji jen její advokát, který jí připomněl, že nic není definitivní a mohou se odvolat.

Kromě vězení musí Tereza zaplatit také pokutu ve výši zhruba 18 000 korun. Zato Terezin spoluobžalovaný může slavit. Byl zbaven všech obvinění. 

Tereza se po vynesení rozsudku zhroutila. Vždyť půjde-li všechno podle toho, jak Raza rozhodl, opustí pákistánské vězení jako bezmála třicátnice. Česká republika navíc nemá s Pákistánem smlouvu o vydávání odsouzenců, takže si svůj trest musí odpykat v cizí zemi, daleko od svých přátel a rodiny. 

Video  Tereza H. obžalovaná z pašování téměř 10 kg heroinu přichází k soudu, který by měl vynést rozsudek.  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Státní zástupce může slavit

Nervózní Češka dorazila k soudu, aby tu vyslechla konečný ortel, mohla se alespoň spolehnout na morální podporu těch pár blízkých lidí, které v Pákistánu má. Na místo dorazili zástupci českého konzulátu a také její nápadník, aby spolu s ní vyslechli rozhodnutí o jejím dalším osudu. Její ctitel jí dříve několikrát vyznal lásku a nechal se slyšet, že by se s ní chtěl oženit. Jenže ze snů o svobodě zbyly jen střepy. 

Žalobce využil všechny důkazy proti Tereze a prosadil ten nejdůležitější – kufr, ze kterého celníci vytáhli pytle s heroinem. Terezin advokát postavil obhajobu na tvrzení, že zavazadlo nepatřilo jeho klientce. Jenže žalobce měl přesvědčivější argumenty. 

Konečné slovo soudce Šahzáda Razy dívce vyrazilo dech. Slíbil Tereze, že rozsudek vynese v nejbližším možném termínu, a svému slibu nezůstal nic dlužen. Kdyby ale tušila, jaký osud jí připraví, možná by ještě ráda strávila pár měsíců v blažené nejistotě. Od chvíle, kdy se ujal případu, běželo všechno rychle jako ve zlém snu.

Soudní sprinter úřadoval

Soudce Raza dostál své pověsti přísného zástupce justice. Nejprve zakázal Tereze kouřit, odvolal jejího oblíbeného strážce a nakonec vydal dokonce univerzální zákaz, aby jí kdokoli, kromě jejího advokáta, poskytoval jakékoli materiální zázemí.

Pro Terezu to znamenalo, že se musí velice uskrovnit. Vždyť jen sehnat hygienické potřeby není v zemi nic jednoduchého. Nyní bude muset řešit vážnější problém. Spolu se svým obhájcem musí připravit strategii pro odvolání. Rozsudek totiž není definitivní a rozhodně plánují odvolání.

Video  Tereza H. obžalovaná z pašování téměř 10 kg heroinu přichází k soudu, který by měl vynést rozsudek.  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Zatčení bylo drsný šok

Terezino rozrušení při čtení rozsudku nebylo o mnoho menší, než ve chvíli, kdy ji před více než rokem zadrželi na mezinárodním letišti v Láhauru a ze zavazadla před ní vytáhli devět kilo heroinu. Jeho hodnota by na černém trhu šla do milionů. Přestože prošla dvěma kontrolami, zátah celníků na třetím kontrolním místě jí drasticky a nadlouho změnil život a ona skončila ve vazbě.

Soudní jednání se vlekla nekonečně dlouho. Zdálo se, že důvod k odročení se vždycky najde. Nedostavovali se svědkové, vypukla stávka, přišel čas náboženských svátků a poutí. Zdálo se, že konec je v nedohlednu a zoufalství vězněné Češky neznalo mezí.

To hlavní teprve přijde!

Kdyby podobné obžalobě jako Tereza čelil místní občan, mohl by počítat i s trestem smrti, zadržované Češce však v případě odsouzení hrozil mnohaletý trest odnětí svobody. Tereza si ale takovou možnost vůbec nepřipouštěla. „Doufám ve spravedlnost, jsem nevinná,“ opakovala s přesvědčením v hlase.  

Dlouho nebylo jasné, jakým směrem se bud dál odvíjet její osud. Soudce Raza to nyní řekl jasně. Není divu, že Tereza v soudní síni s obtížemi kontrolovala emoce. Její advokát ji ale držel při zemi. Oba chápou, že nic není definitivní. Oba se nyní musí připravit na další kola boje o její svobodu. 

sacred10 ( 20. března 2019 21:41 )

Protože jsou to dementi,co berou prachy za ***!

dzentlman ( 20. března 2019 20:10 )

Protože jsi stejnej dobytek.

Linda Scott ( 20. března 2019 20:03 )

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Takeslim.com

DWEI ( 20. března 2019 19:06 )

rozmaryna - já ji nelituji a též jsem čekala vyšší trest (minimálně 10 let), ale možná to vyfasuje u odvolacího soudu

hujer1 ( 20. března 2019 18:51 )

Třeba jako Katka Bradáčová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání