Nové posily týmu ACCR Czech Talent – Kryštof Kouble a Jaroslav Vaníček

Novým členem ACCR Czech Talent Teamu se stává endurový jezdec Kryštof Kouble a mladý plochodrážník Jaroslav Vaníček (na fotografii). Tým českých talentů se tak rozrůstá o dva nové závodníky s velmi slibnou budoucností.

Kryštof Kouble začínal už v sedmi letech, o tři roky později odjel první hobby závod v motokrosu. V roce 2015 získal titul Mistra ČR ve třídě MX 125 2t, ale o rok později se zranil a s motokrosem skončil. Od té doby se věnuje klasickým soutěžím. V roce 2017 startoval poprvé v domácím šampionátu v Enduru a Endurosprintu. Díky skvělým výsledkům byl zařazen do české endurové reprezentace a ještě ten samý rok se zúčastnil mistrovství Evropy v Portugalsku, kde dokázal vybojovat 3. místo ve třídě E1. Evropský šampionát zakončil titulem Vicemistra Evropy ve třídě E1 junior a třetím místem v poháru družstev společně s Romančíkem a Hádkem.

V loňské sezóně poprvé startoval na Mistrovství světa Enduro GP. Velký sen se mu splnil v italském městě Edolo, kde obsadil bronzovou pozici ve třídě Junior 2. Po dlouhé době stál na stupních vítězů český reprezentant. V Mistrovství Evropy získal 3. místo v nejsilnější třídě E2/3 junior a 2. místo v poháru družstev (společně s Romančíkem, Markvartem a Hádkem). Ve stejném složení bojovali naši reprezentanti na prestižní Šestidenní motocyklové soutěži v Chile. Kryštof se díky svým výsledkům a nadání stal členem Dukly Praha a navázal na tradici endurových jezdců, kteří byli v tomto oddíle odchováni.  

„Dostat se do ACCR Czech Talent Teamu je pro mě něco výjimečného a velká motivace do letošní sezóny. Díky tomuto projektu pro mladé jezdce se mi plní velký sen odjet kompletní seriál Mistrovství světa. Rád bych při světových soutěžích nasbíral co nejvíce zkušeností a hlavně bodů. Kromě Enduro GP se letos zúčastním také celého evropského šampionátu endura, ve kterém bych chtěl získat titul mistra. Děkuji mnohokrát Autoklubu ČR za tuto velkou příležitost a stejně tak řediteli Dukly Praha, panu plukovníkovi Priščákovi, že jsem se mohl stát členem tohoto skvělého klubu. Velké poděkování patří také mému manažerovi a hlavně najížďákovi Jirkovi Pošíkovi, který mě doprovází na všech soutěžích a předává mi své letité zkušenosti,“ komentuje své nové angažmá Kryštof Kouble.

Zatím nejmladším členem ACCR Czech Talent Teamu se stává plochodrážní jezdec a rytíř motocyklového sportu Jaroslav Vaníček. Tomu se v loňské sezóně velmi dařilo a vyhrál takřka vše, co bylo možné. Mladý člen AK Markéta navzdory své krátké závodnické kariéře už mnohokrát ukázal svou odhodlanost a velké nadání. Plochodrážní sport ho okouzlil a už rok po svém debutu se dočkal prvního pódiového umístění.

Začal pochopitelně na krátké dráze, ale brzy vyzkoušel i dlouhý ovál. Trenér Zdeněk Schneiderwind může být na svého chráněnce právem hrdý. Kromě domácího juniorského titulu Mistra na krátké i dlouhé dráze dokázal Jaroslav Vaníček pokořit všechny své evropské i světové soupeře. Zisk evropského titulu v roce 2018 korunoval začátkem září ve francouzském Morizes, kde porazil reprezentanty Německa, Francie, Anglie, Slovinska a dalších zemí, vybojoval zlatou medaili FIM a stal se tak Mistrem světa v kategorii do 125 ccm. Na slavnostním vyhlášení motocyklových disciplín sezóny 2018 byl prezidentem AČR – Janem Šťovíčkem pasován na Rytíře motocyklového sportu.

„Mám velkou radost, že budu patřit do Czech Talent Teamu, i když tam budu nejmladší,“ prozradil Jaroslav Vaníček. „Už se připravuji na novou sezónu, před pár dny jsem se vrátil z tréninku v Chorvatsku a koncem března pojedu první závody na pražské Markétě. Letošní rok bude asi hodně náročný, pojedu na stopětadvacítce a také na dvěstěpadesátce. Chtěl bych obhájit všechny loňské tituly.“

„Čeští jezdci endura a ploché dráhy patřili vždy ke světové špičce. Kryštof i Jaroslav tak mají na co navazovat a svými dosavadními výkony oba ukazují, že právem patří do našeho ACCR Czech Talent Teamu. Věřím, že mají před sebou úspěšnou kariéru a budou nás dobře reprezentovat. Mám radost, že se ACCR Czech Talent Team tak slibně rozrůstá,“ řekl prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist