Hlavní obsah

Muž původem ze Senegalu zapálil u Milána autobus plný dětí

Školní autobus s 51 dětmi unesl ve středu u italského Milána řidič původem ze Senegalu. Později autobus polil benzinem a pokusil se všechny upálit. Policii se podařilo děti i s doprovodem zachránit, únosce skončil s popáleninami v nemocnici, napsal deník La Repubblica.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič v Itálii zapálil autobus s dětmiVideo: AP

 
Článek

Sedmačtyřicetiletý Ousseynou Sy unesl autobus se dvěma třídami ze školy ve městě Vailati di Crema, které leží zhruba 50 kilometrů východně od Milána.

Původně měl děti převézt do tělocvičny. Poté, co se vychýlil z trasy, vybral od školáků všechny mobilní telefony a jejich doprovodu nařídil, ať jim spoutá ruce stahovacími páskami. Jednomu chlapci se podařilo svůj telefon ukrýt. Podle úřadů na tísňovou linku později zavolal dospělý a jeden ze studentů zavolal rodičům.

Policisté autobus zablokovali třemi vozy na předměstí Milána. Muž okamžitě začal po vozidle rozlévat benzín a vyhrožoval, že ho zapálí.

„Zatímco dva policisté zaměstnávali řidiče – měl zapalovač a vyhrožoval, že autobus pomocí kanystru benzinu zapálí – další násilím otevřeli zadní dveře,“ řekl televizi Sky TG24 velitel policistů Luca De Marchis.

Má záznamy v trestním rejstříku

V průběhu evakuace dětí muž autobus s křikem, že „umírání ve Středozemním moři musí skončit“, autobus zapálil. Dětem se v té chvíli už podařilo uprchnout. Z autobusu nakonec zbyla jen ohořelá kovová kostra.

„Spoutal nás a vyhrožoval. Řekl, že pokud se hneme, rozlije benzin a (autobus) zapálí. Pořád opakoval, že lidé v Africe umírají a že je to chyba (vicepremiérů Luigiho) Di Maia a (Mattea) Salviniho. Pak nás vysvobodili policisté,“ vylíčila události jedna školačka.

List La Stampa napsal, že muž má záznamy v trestním rejstříku kvůli řízení v opilosti a sexuálnímu obtěžování nezletilého. Italské občanství má od roku 2004. Dříve byl ženatý s Italkou a má dvě děti ve věku 12 a 18 let. Pro dopravní společnost pracoval 15 let. Policie ho nyní vyšetřuje kvůli únosu, záměru spáchat hromadnou vraždu, žhářství a napadení policistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám