Palát pomohl Tampě asistencí k výhře nad Washingtonem. Kempný se zranil a Vrána porval

Útočník Ondřej Palát přispěl ve středečním utkání NHL přihrávkou k výhře Tampy Bay 5:4 v prodloužení ve Washingtonu. Zápas nedohrál domácí obránce Michal Kempný, který v souboji se Cedricem Paquettem ztratil rovnováhu a v pádu si přisedl levou nohu. Okamžitě se strhla mela, ze které vznikla bitka mezi Jakubem Vránou a Yanni Gourdem.

Tento článek je více než rok starý.

Washington (Aktualizováno: 10:25 21. 3. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Vrána při zápase proti Ottawa Senators

Český útočník Jakub Vrána (archivní foto) | Zdroj: Reuters

Palát si připsal asistenci u krásné spolupráce Stevena Stamkose s Nikitou Kučerovem, který v přesilové hře dostal Tampu Bay ve 36. minutě do vedení 4:3.

Tampa Bay má jasnou Prezidentskou trofej, Pastrňák se chystá na návrat

Číst článek

Při následujícím střídání se do sebe pustili Kempný s Paquettem, který potyčku odstartoval nárazem českého obránce na mantinel. Kempný si to nenechal líbit, uštědřil soupeři dva krosčeky a jejich spor vyvrcholil tím, že Pacquette českého hráče povalil zápasnickým chvatem na led.

Vypadalo to, že si Kempný pochroumal levé koleno, zamířil do kabin za pomoci člena týmu a do utkání už nezasáhl. „Zítra budeme vědět o jeho zdravotním stavu více. V tuhle si chvíli si myslím, že je jisté, že nám bude nějakou dobu chybět,“ řekl kouč Washingtonu Todd Reirden.

Další jeho svěřenec Vrána se v ostrém zápase NHL poprvé popral. Také Gourde není žádný rváč a oba stáli mimo strkanici okolo Kempného, načež překvapivě shodili rukavice. Vránův soupeř měl v pěstní výměně navrch a český útočník si z ní odnesl krvavý šrám.

Washington měl v zápase střeleckou převahu 58.28 a jejich tlak zúročil v poslední minutě základní hrací doby Jevgenij Kuzněcov vyrovnávacím gólem na 4:4. Bonusový bod zajistil lídru soutěže v prodloužení Victor Hedman a díky jeho trefě si připsala Tampa Bay šestou výhru za sebou.

Brankář Tampy Bay Andrej Vasilevskij vytvořil 54 zákroky nový klubový rekord, přesto nebyl zařazen mezi tři hvězdy zápasu (Stamkos, Kučerov, Kuzněcov). „Podal výjimečný výkon,“ uvedl trenér Lightning Joon Cooper o gólmanovi. „Je ostuda, že jsme je pustili do tolika gólových šancí, zvláště když hráli i včera. Ale až se ráno probudíte, uvidíte výsledek 5:4 pro nás, takže dobré. Ale Vasy je hlavním důvodem, proč jsme vyhráli. Byl naším MVP (nejužitečnější hráč zápasu),“ dodal.

Sobotka asistoval

Buffalu nepomohla gólová přihrávka Vladimíra Sobotky a Sabres podlehli doma Torontu 2:4. Český útočník připravil ve třetí třetině kontaktní gól, když po jeho pasu z rohu kluziště snížil střelou z první Alexander Nylander. Hosté, kteří byli střelecky aktivnější (46:24), zpečetili výhru v poslední minutě gólem do prázdné branky. Sobotka byl v utkání jedním ze dvou hráčů Buffala, který byl ve statistice +/- v kladných hodnotách (+1).

Dominik Simon čekal na gól skoro dva měsíce, zmírnil porážku Pittsburghu

Číst článek

Vancouver porazil doma Ottawu 7:4. Strůjci výhry byli Bo Horvat s Tannerem Pearsonem, kteří zaznamenali shodně dvě branky a přihrávku, a také Loui Eriksson (1+3). 

Canucks mají stále ještě naději, že si zahrají play-off. V Západní konferenci ztrácí na poslední postupové místo, které drží Arizona, čtyři body. Před nimi jsou ale ještě další pronásledovatelé Arizony - Chicago, Colorado a Minnesota. Základní část skončí za dva a půl týdne.

Winnipeg vede Centrální divizi, ale jeho brankářská jednička Connor Hellebuyck si až v Anaheimu připsal první čisté konto v sezoně. Americký gólman kryl 29 střel a dovedl tým k výhře 3:0.

Výsledky NHL:

Buffalo - Toronto 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
Branky: 16. Mittelstadt, 46. A. Nylander (Sobotka) - 22. Matthews, 39. Tavares, 41. Marner, 60. Hyman. Střely na branku: 24:46. Diváci: 19.070. Hvězdy zápasu: 1. Matthews, 2. Tavares (oba Toronto), 3. Hutton (Buffalo).

Washington - Tampa Bay 4:5 v prodl. (1:0, 2:4, 1:0 - 0:1)
Branky: 8. Eller, 31. Hagelin, 34. Oshie, 60. Kuzněcov - 22. a 36. Kučerov (na druhou Palát), 23. Stamkos, 27. Cirelli, 64. Hedman. Střely na branku: 58:28. Diváci: 18.506. Hvězdy zápasu: 1. Stamkos, 2. Kučerov (oba Tampa Bay), 3. Kuzněcov (Washington).

Vancouver - Ottawa 7:4 (1:0, 3:0, 3:4)
Branky: 15. a 59. Horvat, 21. a 41. Pearson, 26. Virtanen, 37. Boeser, 60. Eriksson - 49. Veronneau, 50. B. Tkachuk, 54. O. Lindberg, 59. Duclair. Střely na branku: 40:25. Diváci: 18.500. Hvězdy zápasu: 1. Horvat, 2. Eriksson, 3. Pearson (všichni Vancouver).

Anaheim - Winnipeg 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky: 16. Scheifele, 45. Connor, 48. Ehlers. Střely na branku: 29:23. Diváci: 16.846. Hvězdy zápasu: 1. Hellebuyck, 2. Connor, 3. Myers (všichni Winnipeg).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme