Hlavní obsah

Boj o vlastní život proměnil ve videohru. Nabízí ji zadarmo

Novinky, mif

Jaký je vlastně život běžence, lze přiblížit i velmi netradičně. Třiadvacetiletý Syřan Abdullah Adnan Karam promítl svůj vlastní životní příběh do počítačové hry. Ukazuje v ní, jak musel bojovat o vlastní život při strastiplné cestě do Rakouska.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Syrský uprchlík proměnil svůj útěk ve videohruVideo: Reuters

 
Článek

Nový titul nese název Path Out. Děj začíná ve městě Hamá, které leží na řece Orontés ve středozápadní části Sýrie severně od Damašku. Ukazuje relativně poklidný život mladíka před válkou, kdy se setkává s přáteli a příbuznými.

Náhle se ale situace zvrtne a Hamá se promění ve válečné bojiště. Hráč se pak musí vydat na cestu za bezpečím, může přitom volit různé cesty a dopravní prostředky. Cíl je jasný – dostat se do Rakouska, kde zakotvil nakonec i Karam.

Foto: archív tvůrců

Abdullah Adnan Karam

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Path Out

Hráč převtělený do hlavního hrdiny čelí na cestě nejrůznějším nástrahám. „To, co vidíte na obrazovce, je součástí mého příběhu. Je to velmi osobní příběh odhalující stinné stránky mého života,“ konstatoval 23letý Syřan.

„Nenech mě zabít,“ vyzývá Karam hráče v upoutávce na novou hru.

Zhmotnit jeho cestu pomohla rakouská vývojářská společnost Wobblersound společně s rakousko-americkým grafikem Brianem Mainem. Titul je k dispozici prostřednictvím Steamu pro osobní počítače, hrát je možné zdarma.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Path Out

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Path Out

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám