Hlavní obsah

Kvůli odkloněnému letu musel devítiletý chlapec přespat sám na letišti

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australan John Meredith měl namířeno z Brisbane do Sydney. Let byl ovšem odkloněn do Melbourne, kde museli pasažéři strávit noc. Nebylo by na tom asi nic divného, kdyby Johnovi nebylo devět let, necestoval sám za svými prarodiči a nebyl ponechán zcela bez dozoru, napsal server The Independent.

Foto: Profimedia.cz

Letadla společnosti Virgin Australia na letišti v Melbourne. (ilustrační foto)

Článek

Let společnosti Virgin Australia byl do Melbourne odkloněn kvůli bouřím na východním pobřeží. Přestože John neměl doprovod, byl se dvěma dalšími dětmi uložen na noc do salonku aerolinek s polštáři a přikrývkami. Hotely byly totiž plně obsazené, kvůli čemuž musely noc na letišti strávit tisíce lidí. Děti dostaly od aerolinek jako bonus kartonové krabice na hraní.

Johnova matka uvedla, že ji nikdo ze společnosti Virgin Australia o události ani neinformoval. „Nemohla jsem se nikomu dovolat. Byla jsem na drátě asi hodinu, než se na mě dostala řada,“ řekla Katie Meredithová serveru news.com.au. „Měli by mít nějakou nonstop nouzovou linku, kam se rodiče nebo opatrovníci mohou dovolat, když vyšlou na cestu svoje děti bez doprovodu,“ dodala.

Našla ho přes aplikaci

Chlapcova matka neměla prý vůbec ponětí, co se děje, o odklonění letu se dozvěděla díky internetové aplikaci. Ani Johnovi prarodiče nic netušili a čekali na letišti v Sydney, aby mohli vnuka vyzvednout.

Podle Meredithové šlo především o to, že neměla jistotu, že je její syn stále na letišti a kdo ho hlídá. Musela proto využít aplikaci Find My Phone, pomocí níž byla schopná lokalizovat chlapcův iPad. Díky tomu zjistila, že je John stále na letišti v Melbourne.

Aerolinky se za špatnou komunikaci omluvily s tím, že v případě odklonění letu se vždy maximálně snaží najít lidem ubytování a najít pro ně náhradní let. „Dětem bez doprovodu se snažíme věnovat speciální péči a upozornit jejich blízké na vývoj situace. V tomto konkrétním případě naše posádka uložila dítě v našem letištním salonku před náhradním letem následující ráno. Omlouváme se za jakékoli potíže v komunikaci,“ uvedl mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám