Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

V centru Prahy neteče voda, havárie zasáhla i jednání zastupitelů. Postižena je asi tisícovka odběratelů

Česko

  12:52aktualizováno  13:00
Praha - Kvůli havárii vodovodního řadu neteče voda zhruba tisícovce odběratelů v centru Prahy na Starém Městě. Na opravě se pracuje a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) zajišťují na místě náhradní zásobování pitnou vodou. Havárie narušila čtvrteční jednání pražských zastupitelů, protože voda neteče ani v budově magistrátu na Mariánském náměstí. Zastupitelé zvažovali přerušení jednání, nakonec se rozhodli pokračovat.
V centru Prahy neteče voda (ilustrační snímek).

V centru Prahy neteče voda (ilustrační snímek). foto: pixabay.com

„Prasknul vodovodní řad o průměru 200 milimetrů, celkově je bez vody zhruba tisíc odběratelů a mělo by to být opraveno někdy v odpoledních hodinách,“ řekl mluvčí PVK Tomáš Mrázek.

Primátor Hřib svolal zastupitele hudbou z Pirátů z Karibiku. Řešili, jestli budou muset platit poplatek

Na jednání zastupitelstva opoziční zastupitelé požadovali z důvodu přerušení dodávky vody přerušení do 14:30. Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) byl toho názoru, že to není nutné, a šéfové zastupitelských klubu se po poradě shodli na tom, že budou pokračovat i bez tekoucí vody.

Nejde o jedinou čtvrteční havárii kolem budovy magistrátu. Mezi stanicemi Staroměstská a Národní divadlo se kvůli poruše kolejí zastavil provoz tramvají na Smetanově nábřeží ve směru k mostu Legií. Porucha se dotkla linek 2, 17, 18.

Za pitnou vodu se platí, za umělý sníh ne. Čerpají jen málo, brání skiareály ministerstvo

Pracovníci PVK loni řešili 5208 havárií vodovodní sítě. Havárií první kategorie, tedy těch, které zasáhly více než 1000 odběratelů či strategické, zdravotnické či sociální zařízení, bylo 67.

Autor:

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...