Kapitán reprezentace Dočkal nestihl doléčit zranění. Proti Angličanům nenastoupí

České fotbalové reprezentaci bude v pátečním úvodním utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti Anglii ve Wembley chybět kapitán Bořek Dočkal. Třicetiletý záložník nestihl doléčit zranění lýtkového svalu, kvůli kterému chyběl v sestavě Sparty i v posledním ligovém utkání s Olomoucí.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 20:37 21. 3. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český záložník Bořek Dočkal v dresu týmu MLS Philadelphia Union

Český záložník Bořek Dočkal v dresu týmu MLS Philadelphia Union | Foto: Derik Hamilton-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Dočkal dorazil v pondělí na sraz reprezentace v Praze zraněný, a ačkoliv dělal s lékaři maximum, aby se stihl dát do pátečního utkání do pořádku, zdravotní problém se nepovedlo překonat.

Kvůli zranění už v úterý vypadla z národního mužstva další opora brankář Tomáš Vaclík.

„Věřili jsme tomu, že se Bořek dá do pořádku, ale bohužel se tak nestalo. Včera na tréninku jsme se rozhodli po dohodě s ním a s lékaři, že nebude nominovaný. Bořek říkal, že to není dobré, že to raději necháme být, abychom mu ještě víc neublížili,“ řekl Šilhavý na tiskové konferenci.

„Bořek projevil přání tady zůstat a jet s námi. Být s těmi hráči pohromadě. Stejně tak Vaclík, který musel odjet do Sevilly, ale pokud mu to klub umožní, přiletí kluky povzbudit. Vypovídá to hodně o tom týmu, že tu hráči chtějí u toho být, byť třeba nebudou hrát,“ dodal Šilhavý.

Dočkal se stal kapitánem vloni v říjnu poté, co reprezentaci převzal trenér Jaroslav Šilhavý. V týmu se ujal vůdčí role a v následných čtyřech zápasech chyběl jen tři minuty. Tři z těchto čtyř utkání čeští fotbalisté vyhráli.

Místo Dočkala Darida?

Šilhavý věří, že tým s Dočkalovou absencí vypořádá. „Samozřejmě pro každý tým je nepříjemné, když vám vypadnou dva klíčoví hráči. Nicméně kádr je dostatečně široký. Nastoupí jiní a věřím, že ti je zvládnou zastoupit,“ uvedl trenér.

Nedvědův i Masopustův Zlatý míč na jednom místě. Zápas s Brazílií doprovází speciální výstava

Číst článek

„Bořek přišel jako lídr týmu, bude nám chybět i jeho kreativita, klid na hřišti. Bral to na sebe. Ale věřím, že týmovým výkonem dokážeme jeho přednosti nahradit,“ dodal Šilhavý.

V sestavě proti Anglii zřejmě Dočkala nahradí zastupující kapitán záložník Vladimír Darida, který před pár dny doléčil zranění a za Herthu Berlín za poslední více než měsíc odehrál jen čtyři minuty. „Je tam těch variant několik, není jen jedna, jak Bořka nahradit,“ nechtěl Šilhavý prozrazovat sestavu.

Darida je přesvědčen, že by zápas zvládl. „Věřím, že tím, že už jsem nějaké zápasy odehrál a mám zkušenosti, dokážu nahradit i to, že zápasové vytížení není takové, jak bych si představoval. Fyzicky se ale cítím velmi dobře a věřím, že to zvládnu,“ uvedl Darida.

„Všichni víme, že Bořek dokáže dělat rozdíly ve finální fázi, budou nám chybět jeho konstruktivní přihrávky. Ale doufám, že jako tým ho dokážeme nahradit a zápas zvládneme,“ dodal.

Repre zítra bez Bořka Dočkala

19:16 – 21. 03. 2019

3

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme