Hlavní obsah

Třinec - Vítkovice 3:0Stav série 2:0Třinec i ve druhém čtvrtfinále přehrál Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Svačina 1 : 0
27. Chmielewski 2 : 0
52. Polanský 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince ovládli i druhé čtvrtfinále play off extraligy a Vítkovice na domácím ledě porazili 3:0. Hosté vyšli poosmé v sezoně střelecky naprázdno, takže vítězný byl už zásah Vladimíra Svačiny z desáté sekundy. U dvou branek asistoval Martin Růžička. Oceláři vedou 2:0 na zápasy, třetí utkání se bude hrát v neděli od 15 hodin v Ostravě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Druhý gól Třince. Zleva brankář Vítkovic Patrik Bartošák, který si betonem zasunul puk do branky, dále David Cienciala z Třince a Šimon Stránský z Vítkovic.

Článek

Oba celky vstoupily do druhého duelu beze změn a stejný byl i vývoj. S tím rozdílem, že gólový úder Třince tentokrát přišel po pouhých deseti sekundách hry. Svačina našlápl po pravém křídle, spíše jen z povinnosti poslal puk na Bartošáka, kterému ale střela nečekaně pod vyrážečkou prošla do sítě.

Třinečtí pokračovali v ofenzivě ze středečního souboje a opět diktovali tempo hry. Z tlaku vyvstaly další možnosti, tu největší promarnil v šesté minutě Hrňa, který v přečíslení tří na jednoho přestřelil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Šimon Stránský z Vítkovic a Tomáš Marcinko z Třince.

Vítkovice proti výborně bruslícímu protivníkovi nedokázaly najít žádnou účinnou zbraň. Až ve 13. minutě se po domácí chybě otevřela dálnice před Hrubce Zdráhalovi, který ale nestihl nabrat potřebnou rychlost a v tísni z dálky vypálil nad branku.

Třinec mohl do kabin odkráčet s dvougólovým náskokem. Přestože po Marcinkových dorážkách puk poskakoval centimetry od brankové čáry už za Bartošákem, hosté ho do branky nepustili.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva David Musil a brankář Šimon Hrubec (oba z Třince), dále hráči Vítkovic Daniel Krenželok a Radoslav Tybor.

Domácí udávali rytmus i ve druhé části a znovu v ní připojili jednu branku. Chmielewski sice z kruhu zakončil pohotovým příklepem bez přípravy, ale puku po odrazu od tyčky pomohl do vítkovické branky manévr pravého betonu brankáře Bartošáka.

Vítkovice se v útočném pásmu jen lopotně prosazovaly. Ojedinělou příležitost v 33. minutě neproměnil Roman, centimetry pak na druhé straně scházely Vránově teči v přesilovce. Hosté i díky přesilovce v závěru třetí třetiny dokázali přece jen zvyšovat aktivitu, ani jejich nejnebezpečnější hráč a jediný střelec v sérii Tybor ale ve 48. minutě ze sóla Hrubce nepřekonal. Polanský naopak v 52. minutě zblízka padajícího Bartošáka přehodil a gólem na 3:0 definitivně rozhodl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Převaha vítkovických hráčů v čele s brankářem Patrikem Bartošákem se snaží zabránit ve vstřelení gólu Tomáši Marcinkovi z Třince.

Stejný hráč mohl ještě zvýšit, ale stoprocentní šanci mu před koncem zlikvidoval Bartošák.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Svačina (Martin Růžička, P. Vrána), 27. Chmielewski, 52. Polanský (Martin Růžička). Rozhodčí: Kika, Šír - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 2:0.
Třinec: Hrubec - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, Matyáš, M. Doudera - Martin Růžička, P. Vrána, Svačina - Hrňa, Marcinko, Werek - Dravecký, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala - Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Vítkovice: Bartošák - Trška, Hrabal, J. Mrázek, Výtisk, D. Krenželok, Šidlík - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Schleiss, Poletín, Szturc - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice