Hlavní obsah

Liberec - Ml. Boleslav 6:2Stav série 2:0Liberec i podruhé ve čtvrtfinále jasně přehrál Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Vondrka 0 : 1
10. Jelínek 1 : 1
19. Filippi 2 : 1
22. Lenc 3 : 1
24. Jelínek 4 : 1
29. Zohorna 4 : 2
49. Birner 5 : 2
51. Hudáček 6 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce potvrdili i ve druhém zápase čtvrtfinále play off extraligy proti Mladé Boleslavi roli favorita a po vítězství 6:2 vedou v sérii hrané na čtyři výhry 2:0. Dvěma góly se na výhře domácích podílel kapitán Petr Jelínek, tři asistence si připsal Marek Kvapil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zprava brankář Roman Will a Petr Kolmann z Liberce a Dominik Pacovský z Mladé Boleslavi.

Článek

Bílí Tygři prodloužili vítěznou sérii proti Bruslařskému klubu před svými diváky už na 19 zápasů. Středočeši, kteří dnes třikrát inkasovali v oslabení, uspěli pod Ještědem naposledy v listopadu 2010.

Hostům se přitom podařilo soupeře zaskočit a po 31 sekundách hry se dostali do vedení, když brankáře Willa překonal Vondrka. Středočeši byli mnohem nebezpečnější než ve středu, ale domácí postupně srovnali krok a v 8. minutě mohl vyrovnat Kolmann. Jeho střela ale skončila na tyčce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor dvou branek Liberce Petr Jelínek.

V 10. minutě to již bylo 1:1, když gólmana Růžičku pokořil pohotově dorážející Jelínek. V 15. minutě byli v rychlém sledu vyloučeni Filippi s Dernerem a Mladá Boleslav měla 109 sekund výhodu pět na tři. I přes tlak ale gól nedala a v závěru první třetiny toho hosté litovali ještě více. Severočeši svou přesilovku využili, do vedení je dostal Filippi.

Další dva údery zasadili Bílí Tygři hostům na začátku druhé třetiny. Nejprve v čase 21:02 zůstal před Růžičkou osamocený Lenc a nezaváhal, poté se podruhé v zápase prosadil v přesilovce Jelínek. Do kolen mohli domácí soupeře srazit poté ve dvojnásobné přesilové hře. Mladoboleslavští se ale 81 sekund ve třech ubránili a Zohorna po samostatné akci duel zdramatizoval.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Jan Růžička.

Další branku už hosté vstřelit nedokázali, i když hra se v dalších minutách vyrovnala. Naopak klid na liberecké hokejky vrátil ve 49. minutě v další početní výhodě pohotově dorážející Birner. Definitivní podobu výsledku dal Hudáček.

Série pokračuje v neděli v Mladé Boleslavi.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 6:2 (2:1, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. P. Jelínek (Ševc, L. Krenželok), 19. Filippi (Birner, M. Kvapil), 22. Lenc (Filippi, M. Kvapil), 24. P. Jelínek (Šmíd, L. Hudáček), 49. Birner (M. Kvapil), 51. L. Hudáček (Šmíd) - 1. Vondrka (Klepiš), 29. R. Zohorna (Kotvan). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 3:8. Využití: 3:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 2:0.
Liberec: Will - Kolmann, Derner, Hanousek, Šmíd, Havlín, Ševc, Doherty - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, L. Hudáček, Birner - Lenc, Filippi, M. Kvapil - Valský, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a P. Augusta.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Kovačevič, Němeček, Kurka, Kotvan, Pláněk, Bernad, Hrdinka - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Najman, R. Zohorna - M. Látal, P. Musil, Pacovský - P. Kousal, Flynn, M. Procházka. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: