Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejasnosti v rozsudku nad pašeračkou Terezou: Měla u sebe občanku dvojnice!

Autor: chal - 
22. března 2019
05:00

Soudce Šahzád Raza vynesl dlouho očekávaný verdikt nad Terezou Hlůškovou, kterou chytli v Pákistánu s drogami v kufru. Za to si vykoledovala osm let a osm měsíců. Situace údajné pašeračky je kritická a případ i po zaznění verdiktu provází nejasnosti. Celníci totiž u Terezy při zatýkání našli doklady její dvojnice. Proč Tereza potřebovala cizí občanku?

Hned po Terezině zatčení se v souvislosti s případem začalo mluvit ještě o jedné Češce, Simoně H. (24). Simona byla Terezina nejlepší kamarádka a v Pákistánu byla s ní. Ze země odcestovala bez problému dřív, a když pak celníci její kamarádku zatkli, poskytla Blesku exkluzivní rozhovor, ve kterém se o Tereze dopodrobna rozvyprávěla. Ona sama tvrdila, že o pašování heroinu nic nevěděla a do Pákistánu letěla jen kvůli focení.

Když pak ale v květnu Tereza poprvé komunikovala s Bleskem, v dopise Simonu obvinila, že na ni celníky upozornila ona! „Když vás dostane do kriminálu tzv. nejlepší kamarádka, staví svou kariéru na vašem neštěstí, tvrdí, že ona sama je nevinná, a všude kolem lže, jak když tiskne, tak to zamrzí, hodně!" naznačila Tereza, kdo za její zatčení může.

Soudce Šahzád Raza ve středu poslal Terezu na osm let a osm měsíců do vězení. Rozsudek, který Raza zveřejnil ve čtvrtek, vyvolal jednu velkou otázku. Soudce totiž napsal, že když celníci loni 10. ledna Terezu zadrželi, našli u ní Simoninu občanku! Proč Simona odletěla přes Abú Zabí do Dublinu bez důležitého dokladu, zůstává záhadou. Možností je víc.

Video  Zpověď Simony H., společnice pašeračky Terezy (21): V Pakistánu jsme byly spolu! Jak to tam chodilo?  - Petr Macek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Nejjednodušší vysvětlení je prostá zapomnětlivost. Simona z Pákistánu odletěla na pas, občanku tedy nepotřebovala. Je tak dobře možné, že doklad v Pákistánu zapomněla, a když si to zpětně uvědomila, poprosila Terezu, aby ji vzala s sebou. Pokud ale opravdu dala celníkům echo, jak Tereza naznačila, muselo jí být jasné, že Terezu ani svou občanku pravděpodobně už nikdy neuvidí.

V Uherském Hradišti o Simoně a Tereze známí mluvili jako o dvojčatech. Vizuálně si jsou mladé ženy podobné jako vejce vejci. A jako kopie působí i jejich občanské průkazy. Pokud by tedy Tereza chtěla cestovat na Simoninu občanku, nikdo by si toho nemusel všimnout.

Na letišti v Láhauru by ale byla Tereze cizí občanka k ničemu, z Pákistánu mohla vycestovat jedině s pasem. Stejně tak z Abú Zabí, odkud měla letět do Irska. To už je ale členem Schengenu, takže na cestu z něj stačí právě občanský průkaz. 

Spekulace by mohla utnout sama Simona, ta ale na opakovanou žádost Blesku o vyjádření nereagovala.

fido2 ( 25. března 2019 10:25 )

Z té počmárané hnátky jde člověku mráz po zádech. To je paráda...

hasan evina ( 25. března 2019 00:27 )

presne tak Ivanka

Kratky Josef ( 24. března 2019 16:57 )

Jsem rad ze se nejedná o mě dítě. Není to jednoduché někoho soudit na netu. Nikdo znás neví jak to bylo. Nepřejí nikomu nic zlého. Pokud v tom má prsty měla by za to trest dostat. Nejde litovat toho kdo převáží drogu. Není to pašování značkových hadříku. Jestli o tom ale opravdu nevěděla. Je to pro ni problém. Kdo tady vynáší rozsudky mel by se nad sebou zamyslet co píše.

Malinkamarika ( 24. března 2019 15:51 )

A fakt měla jen jeden kufr mohla jich mít víc a ten jeden měla jen tak ze si bavila věci zatímco Simona si odletěla dřív tak asi věděla proč protože ji to tam nacpala ona mezi věci a odletěla zatímco Tereza odletěl později tak neměla tušení o tým že by měla v kufru herak...ta Simona je pěkna mrcha Teda myslím že Tereza je nevinná a Simona je ta která chtěla odstranit konkurenci v branži a věděla o tým tak dala echo na letišti že dne blabla..poletí Tereza Hlušková tam a tam s tohoto letiště a je to podplatila celniky a bylo to to je Teda kámoška na pí*u

Malinkamarika ( 24. března 2019 15:40 )

A co když ta její tzv kamarádka to na ní nastrazila tak aby to nebylo na ni a ona o tom nevěděla že pasuje drogy a schválně ji nechala občanku ať radši prověří i tu kámošku co když dostala za ní peníze za který si teď užívá zatímco Tereza trpí ve vězení...nad tým se taky zamyslet protože si myslím že Tereza je nevinná

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání