Miloš Zeman by mohl strávit ‚prezidentský‘ důchod v Lánech, koupil tam pozemek za 2,5 milionu

Prezident Miloš Zeman se po skončení v prezidentském úřadu pravděpodobně přestěhuje nedaleko svého nynějšího sídla v Lánech. Prezident si v dvoutisícové obci koupil pozemek, informuje o tom server Aktuálně.cz.

Tento článek je více než rok starý.

Lány Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman. Velitelské shromáždění náčelníka generálního štábu Aleše Opaty k objasnění úkolů české armády v roce 2019.

Prezident Miloš Zeman | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Pozemek o rozloze téměř 1000 metrů čtverečních si Miloš Zeman společně se svojí manželkou Ivanou koupil v únoru za 2,5 milionu korun. Nachází se v západní části obce v nové zástavbě.

„Jde o soukromou záležitost, tudíž z mé strany nezazní žádné vyjádření,“ cituje server Aktuálně.cz mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka.

Zeman: Nezvolením Gerlocha si senátoři prožili pětiminutovku slávy, uškodili ale Ústavnímu soudu

Číst článek

Místní o koupi pozemku nevěděli. „Včera jsem to slyšela, ale nevěřím tomu. Že by chtěl zrovna pozemek tady pod silnicí? Tomu se mi nechce věřit,“ říká pro server jedna z obyvatelek. I další občané se pozastavují nad tím, proč si prezident vybral právě pozemek s nedalekou silnicí.

Mnichovice už neplatí

Kam se Zeman po skončení mandátu přestěhuje, už se na veřejnosti jednou řešilo. Média nedávno informovala, že by Miloš Zeman mohl strávit svůj „prezidentský“ důchod v Mnichovicích u Prahy.

„Do tohoto bungalovu, pokud to vyjde, ať už v Mnichovicích, nebo kdekoliv jinde, se za čtyři a půl roku s radostí nastěhuji a moje největší radost, to znamená číst knížky, se konečně naplní,“ řekl tehdy Zeman v televizi Barrandov.

Podle Aktuálně.cz z koupě pozemku v Mnichovicích zřejmě sešlo. Parcela stále patří ukrajinskému podnikateli Oleksandru Bulyginovi. 

rez Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme