Liberci pomohly proti Boleslavi zlepšené přesilovky. ‚Snažili jsme se to zjednodušit,‘ říká Lenc

Hokejisté Liberce si ve čtvrtfinále extraligového play-off připsali druhé vítězství. Mladou Boleslav porazili 6:2 a v sérii hrané na čtyři vítězství vedou 2:0. A to hlavně díky třem využitým přesilovkám.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký Radan Lenc před brankářem Mladé Boleslavi Janem Růžičkou.

Liberecký Radan Lenc před brankářem Mladé Boleslavi Janem Růžičkou. | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Na rozdíl od úvodního zápasu, který Středočeši prohráli 1:5, boleslavští hokejisté tentokrát už po jedenatřiceti sekundách vedli. A i když Liberečtí dokázali vyrovnat, hosté si mohli vzít vedení zpět. Jenže ani dvojnásobná přesilovka trvající 109 sekund jim ke gólovému zápisu nepomohla. Možná jeden z klíčových momentů utkání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Liberci pomohly proti Boleslavi zlepšené přesilovky. ‚Snažili jsme se to zjednodušit,‘ říká Lenc

„Mohli jsme dát gól a potrápit je trošičku víc, ale když jsem ten zápas pak viděl celý, tak o tom tak přesvědčený nejsem, že by to byl zlomový okamžik,“ řekl k nevyužité přesilovce mladoboleslavský trenér Miloslav Hořava.

Hořava přiznal, že jeho tým na vítěze základní části znovu jednoduše nestačil. Liberečtí navíc své přesilovky využít dokázali a hned ve třech z nich skórovali.

Hokejisté Třince a Liberce navýšili vedení v sériích proti Vítkovicím a Mladé Boleslavi na 2:0

Číst článek

„Určitě není dobré být tolikrát vyloučení proti týmu, který má asi nejlepší přesilovky v celé lize. Jsou to i fauly v útočné třetině, na to si musíme dávat pozor,“ mrzelo útočníka boleslavského celku Pavola Skalického, že jeho tým zbytečnými fauly soupeři cestu ke druhé výhře usnadnil.

Liberečtí naopak mohli být s hrou v početní výhodě spokojeni. Inspirací jim byl i úvodní čtvrtfinálový duel, kdy nevyužili ani jednu přesilovku.

„Koukali jsme na video, co jsme dělali špatně. Boleslav k nám přistupovala rychle. Snažili jsme se to zjednodušit a vyplatilo se to,“ prozradil střelec jedné z libereckých branek a ještě do loňské sezóny útočník Mladé Boleslavi Radan Lenc.

Za stavu 2:0 pro Liberec se čtvrtfinálová série stěhuje do Mladé Boleslavi. V pořadí třetí duel čeká oba týmy v neděli.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme