Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Počasí o víkendu? V sobotu si užijeme pravé jaro, v neděli se připomenou dozvuky zimy

Česko

  10:47
PRAHA - Nadcházející víkend začne nevídaně teplým počasím. Teploty v pátek a v sobotu mohou dosahovat až 20 stupňů. V neděli ale dorazí nad české území studená fronta a teploty začnou klesat, v pondělí se budou pohybovat mezi 7 a 11 stupni Celsia. Vyplývá to z týdenního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
V sobotu budou teploty dosahovat až 20 stupňů.

V sobotu budou teploty dosahovat až 20 stupňů. foto: Shutterstock

V průběhu pátku bude na území republiky jasno až polojasno a teploty přes den mohou dosahovat 14 až 18 stupňů, na některých místech v Čechách dokonce 20 stupňů. Na horách se budou teploty pohybovat kolem 10 stupňů.

Teploty budou v příštích dnech kolísat, po slunečné neděli se prudce ochladí

V noci z pátku na sobotu bude mezi 1 a 5 stupni Celsia. Ráno a v noci se mohou místy vyskytovat mlhy a nízká oblačnost, během dne ale bude jasno. Teplota se bude pohybovat mezi 16 a 20 stupni. Večer se na severozápadě může objevit oblačnost a místy také srážky.

Během neděle by mělo být oblačno až zataženo. Denní teploty klesnou na 10 až 14 stupňů, na jihovýchodě by se měly pohybovat až kolem 16 stupňů Celsia. Večer se na většině území budou vyskytovat přeháňky či občasný déšť. V pondělí by teploty měly klesnout na 7 až 11 stupňů. Nadále bude oblačno až zataženo.

Autor: