Hlavní obsah

Průměrná mzda ve Škodě Auto stoupne na 53 775 korun

Aktualizováno

Tarifní mzdy zaměstnanců v automobilce Škoda Auto vzrostou s platností od 1. dubna o 2500 korun měsíčně. Firma se na tom v pátek dohodla s odbory. Skončilo tím kolektivní vyjednávání. Průměrná hrubá mzda zaměstnance, který je odměňován na základě tarifů, loni ve společnosti činila 51 275 korun, uvedla Škoda Auto.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Firma se s odboráři dohodla opět na roční platnosti smlouvy.

Článek

Firma se s odboráři dohodla opět na roční platnosti smlouvy. Zvýšení mezd o pevnou částku požadovaly po firmě odbory. Podle odborového předáka Jaroslava Povšíka byla „vysněná částka“ 4000 korun.

Zaměstnanci v květnu obdrží na své účty také mimořádný bonus, který letos činí 65 tisíc korun, je tak vyšší než loni, kdy dostali 60 tisíc korun.

Bonus vzrostl i navzdory nižšímu zisku, nekonsolidovaný zisk po zdanění klesl loni firmě o devět procent na 28,89 miliardy korun.

Odbory Škodovky poslaly na konci února delegaci do Maďarska. Chtěli se od tamních odborářů přiučit, jak se jim povedlo při nedávné několikadenní stávce v Audi Györ vymoci zvýšení mezd o 18 procent.

Automobilce Škoda loni klesl zisk po zdanění o devět procent na 28,89 miliardy korun. Tržby ale stouply na rekordních 416,7 miliardy korun. Prodala znovu více vozů, celkem to vloni bylo 1 253 700 aut, což je nárůst o 4,4 procenta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám