Hlavní obsah

Mueller zničil naděje Hradce, Kometa je blízko semifinále. Olomouc znovu srazila Plzeň v prodloužení!

lik, panSport.cz
Aktualizováno

Obhájce titulu znovu ukázal svoji sílu v play off! Hokejisté Komety Brno porazili ve třetím utkání čtvrtfinálové série Hradec Králové 2:1 a ujali se vedení v sérii už 3:0 na zápasy. O obě branky moravského klubu se postaral americký útočník Peter Mueller, za hosty si jedinou trefu připsal Kukumberg. Ve druhém pátečním utkání slavili výhru hokejisté Olomouce, kteří podruhé v řadě zvládli prodloužení, vyhráli nad Plzní 3:2 a ujali se vedení v sérii 2:1. Čtvrté zápasy jsou na programu v sobotu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Peter Mueller se postaral o obě branky

Článek
Fotogalerie

Nejvyrovnanější zápas dosavadního průběhu odehráli hokejisté Hradce Králové, ani to jim však na výhru nestačilo. Po bezbrankové první třetině otevřel skóre po 36 sekundách prostřední části z přesilové hry Peter Mueller, za hosty však v 29. minutě vyrovnal Roman Kukumberg.

Vítězná branka přišla v 54. minutě opět ze strany třicetileté posily Komety, když Mueller proměnil trestné střílení. Mountfield tak v dosavadních třech zápasech série překonal brněnskou obranu v čele a Markem Čiliakem jen dvakrát a je krůček od vyřazení.

Olomouc zaskočila favorita i podruhé

Bleskový vstup do zápasu měli hokejisté Olomouce. Už po 51 sekundách před Frodlovou brankou nezaváhal Jakub Galvas a přesnou střelou poslal domácí do vedení.

V prostřední části čekali fanoušci dlouho na další branky. Více ze hry měla Mora, obranu Západočechů však dlouho nedokázala překonat. Povedlo se to až Petru Strapáčovi, který se prosadil ve vlastním oslabení ve 40. minutě zápasu. Hosté však reagovali bleskově, dvě sekundy před koncem dal Plzni naději v pokračující přesilové hře Vojtěch Němec.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Václav Nedorost z Plzně, brankář Olomouce Branislav Konrád a David Škůrek z Olomouce.

Ve třetí třetině bojovný hokej pokračoval. Oba týmy neproměnily řadu šancí, šťastnější však byli hosté, když v 56. minutě poslal zápas do prodloužení Miroslav Indrák.

V prodloužení se hrál otevřený zápas, jak Olomouc, tak Plzeň měly několikrát možnost rozhodnout. Klíčový moment přišel v 79. minutě utkání, kdy se trefil Aleš Jergl a rozhodl o tom, že Hanáci se ujali vedení v sérii 2:1. Západočeši tak ztratili i druhé prodloužení v řadě.

Oslabený Chomutov vydřel výhru, Litvínov vládl v Pardubicích

Nemocí zdecimovaný Chomutov si i s řadou juniorů v sestavě poradil v barážové skupině s Karlovými Vary, když zvítězil po nájezdech 3:2. Dvě branky dal za Piráty Adam Raška, stejným počtem se na druhé straně blýskl Otakar Šik. V nájezdech pak za domácí uspěli Kryštof Ouřada a znovu Raška, hosté se netrefili ani jednou.

Ve druhém utkání barážové skupiny si Litvínov poradil s Pardubicemi 5:2. Hosté vedli po dvou třetinách už 4:0, Perníkáři ve třetí třetině jen korigovali. Oba zápasy již nic nemohly změnit na tom, že o extraligu budou v barážové skupině bojovat Chomutov a Pardubice, soupeři jim budou České Budějovice a Kladno, které uspěly v semifinálových sériích první ligy proti Vsetínu, resp. Jihlavě.

Generali play off: čtvrtfinále
HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 3:2 v prodl.
Branky: 1. Galvas, 40. Strapáč, 78. Jergl - 40. Němec, 56. Indrák
Stav série: 2:1
Brno - Hradec Králové 2:1
Branky: 21. a 54. Mueller - 29. Kukumberg
Stav série: 3:0
Skupina o umístění
Chomutov - Karlovy Vary 3:2, po nájezdech
Branky: 26. a 42. Raška - 43. a 47. Šik
Pardubice - Litvínov 2:5
Branky: 44. Sýkora, 57 Poulíček - 6. Hanzl, 13. Myšák, 31. Petružálek, 39. Myšák, 47. Helt
1.Litvínov57236127151:16482
2.Karlovy Vary57154830140:17261
3.Chomutov57144534130:19055
4.Pardubice57112539120:20742

Reklama