Hokejisté Chomutova porazili ve skupině o udržení Karlovy Vary, vyhrál také Litvínov

Hokejisté Chomutova porazili v zápase skupiny o udržení Karlovy Vary 3:2 po samostatných nájezdech. Vyhráli tak navzdory střevním problémům, které některé hráče před utkáním postihly. V dalším zápase uspěl Litvínov, který porazil Pardubice 5:2.

Tento článek je více než rok starý.

Chomutov (Aktualizováno: 20:27 22. 3. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hokejistů Chomutova

Radost hokejistů Chomutova | Foto: Slavomír Kubeš | Zdroj: ČTK

Chomutov - Karlovy Vary 3:2 po s.n.

Do zápasu skupiny o udržení nastoupili hokejisté Chomutova proti Karlovým Varům. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky se museli vyrovnávat také se střevními problémy, které mužstvo postihly.

Chomutov bojuje před baráží s nečekaným problémem, většina hráčů se otrávila tatarákem

Číst článek

Navzdory těmto potížím to ale byl právě Chomutov, který šel po trefě Adama Rašky do vedení jako první. 

Ve 34. minutě se sám na brankáře řítil karlovarský Ondřej Beránek a mířil mezi betony brankáře. Devatenáctiletý Dominik Pavlát si ale jeho střelu pohlídal.

Hokejisté Karlových Varů byli i nadále aktivnější, překonat chomutovského brankáře se jim ale nedařilo. 

A tak Chomutov nevyužívání karlovarských šancí potrestal. Konkrétně se o to ve 2. minutě třetí třetiny postaral Raška, který vstřelil svůj druhý gól v zápase.

Vary se ale nevzdávaly a odměnou jim byl kontaktní gól, který vstřelil v 53. minutě Otakar Šik. Stejný hráč se gólově prosadil ještě o čtyři minuty později a v Chomutově bylo srovnáno.

Další gól už před koncem základní hrací doby nepadl a šlo se na samostatné nájezdy.

V nich byli úspěšnější hokejisté Chomutova a když své nájezdy proměnili Kryštof Ouřada i Adam Raška, mohli se chomutovští radovat z vítězství 3:2.

Pardubice – Litvínov 2:5

Pardubice hostily na svém ledě Litvínov a zápas pro ně nezačal dobře. Už po šesti minutách se trefil Martin Hanzl a Litvínov vedl.

Ve 13. minutě se prosadil Jan Myšák a vedení hostů už bylo dvojnásobné.

V době, kdy světelná tabule signalizovala čas 30:06, se dostal k puku Přemysl Svoboda, našel přihrávkou Jakuba Petružálka a ten už neměl problém navýšit vedení svého týmu na 3:0.

Pardubičtí hokejisté se poprvé na střeleckou listinu zapsali v 16. minutě druhé třetiny, když na 1:3 snížil Ondřej Machala. Videorozhodčí ale následně gól odvolal, protože podle něj padl až po přerušení.

Místo snížení tak přišel čtvrtý gól Litvínova, který vstřelil v poslední minutě druhého dějství Myšák. Prosadil se tak podruhé v zápase.

Ve čtvrté minutě závěrečné třetiny se pardubičtí přeci jen gólu dočkali, když se prosadil veterán Petr Sýkora.

Zanedlouho poté už ale Litvínov znovu vedl o čtyři branky. V přesilové hře našel Lukáš Kašpar Filipa Helta a bylo to 5:1.

Pardubicím se sice podařilo zásluhou Patrika Poulíčka snížit na 2:5, více už ale v zápase nestihly a s Litvínovem tak prohrály.

#PCEvLIT | V posledním domácím utkání play out s @HCVerva jsme si připsali prohru o tři branky. Naše góly vstřelili na začátku třetí třetiny Petr Sýkora a Patrik Poulíček na jejím konci.
👉 hcdynamo.cz/zapas.asp?id=7…

20:28 – 22. 03. 2019

1

Kryštof Berka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme