V Dražkovicích se srazil autobus s autem, záchranáři ošetřili třináct zraněných

ČTK ČTK
Aktualizováno 22. 3. 2019 23:40
V Dražkovicích, místní části Pardubic, se v pátek večer srazily autobus a auto. Autobus skončil v poli. Záchranáři ošetřili 13 lidí, z toho pět bylo středně těžce zraněno, řekla mluvčí policie Eva Maturová. Dechová zkouška na alkohol byla podle ní u řidičů obou vozů negativní. Silnice byla po několik hodin uzavřená, provoz se podařilo obnovit až kolem 22:30.
Zásah v Dražkovicích
Zásah v Dražkovicích | Foto: HZS Pardubického kraje

V autobuse cestovalo 17 lidí včetně řidiče, v osobním voze bylo pět lidí. Počty zraněných záchranáři upřesnili na 13, pět středně těžkých a osm lehce zraněných.

Nejčastěji lidé měli poraněné ruce, nohy nebo pohmožděná záda. Sanitky je odvezly do chrudimské a pardubické nemocnice. V osobním voze se nikdo nezranil, řekl mluvčí záchranářů Aleš Malý.

Kvůli nehodě záchranáři spustili traumaplán, ten zahajují od deseti zraněných. Mimořádnou událost ukončili po 20:00. Hasiči na twitteru uvedli, že posílají evakuační autobus asi pro 15 lidí.

Nehoda se stala na silnici druhé třídy číslo 324 u křižovatky před Mikulovicemi. Autobus jel směrem na Mikulovice, z vedlejší silnice jela Škoda Octavia.

Na místě byl i vrtulník, nikdo ale neměl vážnější poranění, takže nebyl potřeba, uvedla Maturová.

HZS Pardubického kraje
HZS Pardubického kraje | Foto: HZS Pardubického kraje
 

Právě se děje

Další zprávy