Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Autobus skončil po srážce s autem v poli. Záchranáři ošetřili 13 lidí

Česko

  20:03
Pardubice - V Dražkovicích, místní části Pardubic, se v pátek večer srazily autobus a auto. Autobus skončil v poli. Záchranáři ošetřili 13 lidí, z toho pět bylo středně těžce zraněno. Silnice bude nejspíš několik hodin zavřená. Uvedla mluvčí policie Eva Maturová. „Dechová zkouška u řidičů byla negativní,“ dodala.

Autobus se srazil s autem u Dražkovic. foto: Radek Kalhous, MAFRA

V autobuse cestovalo 17 lidí včetně řidiče, v osobním voze bylo pět lidí. Počty zraněných záchranáři upřesnili na 13, pět středně těžkých a osm lehce zraněných. Nejčastěji lidé měli poraněné ruce, nohy nebo pohmožděná záda. Sanitky je odvezly do chrudimské a pardubické nemocnice. V osobním voze se nikdo nezranil, řekl ČTK mluvčí záchranářů Aleš Malý.

Řidič u Milána unesl autobus plný dětí, který později zapálil. Chtěl pomstít zemřelé ve Středozemním moři

Kvůli nehodě záchranáři spustili traumaplán, ten zahajují od deseti zraněných. Mimořádnou událost ukončili po 20.00. Hasiči na twitteru uvedli, že posílají evakuační autobus asi pro 15 lidí.

Nehoda se stala na silnici druhé třídy číslo 324 u křižovatky před Mikulovicemi. Autobus jel směrem na Mikulovice, z vedlejší silnice jela Škoda Octavia.

Na místě byl i vrtulník, nikdo ale neměl vážnější poranění, takže nebyl potřeba, uvedla Maturová.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...