Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf Quick-Stepu zaútočil na Sagana: Choroba? Len to predstieral

V profesionálnej cyklistike patrí k najskúsenejším, špičkové tímy vedie už viac ako 20 rokov. Vlani pod jeho taktovkou vyhral vtedy Quick-Step Floors, dnes Deceuninck-Quick Step, rekordných 73 pretekov.

23.03.2019 05:00
APTOPIX France Cycling Tour de France Sagan Foto: ,
Peter Sagan na Tour de France 2018.
debata (4)

Patrick Lefevere prišiel do Milána na štart monumentu Miláno-San Remo v dobrej nálade. Jeho tím šľape ako dobre namazaný stroj aj v novej sezóne, zatiaľ má 18 výhier.

Vo famóznej forme jazdí najmä Julian Alaphilippe, ktorý je aj u bookmakerov najväčším favoritom na výhru na Primavere. Nedávno vyhral klasiku Strade Bianche a potom aj dve etapy na Tirreno-Adriatico – jednu v kopcoch a druhú v špurte. Pre Miláno-San Remo ideálna kombinácia.

Lefevere však vkladá nádeje aj do ďalších členov „Vlčej svorky“ – Eliu Vivianiho, Philippa Gilberta, Zdeňka Štybara či Yvesa Lampaerta.

Top favoriti Miláno-San Remo 2019 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Michal Kwiatkowski vyhral Primaveru pred...

„Áno, sme tak trochu v luxusnej situácii. Niektorí hovoria, že začíname preteky so šiestimi lídrami a jedným pomocníkom. Tak to samozrejme nefunguje. Jednoducho máme viac kariet, s ktorými môžeme hrať,“ vravel Lefevere pre belgickú Sporzu.

O taktike svojej stajne na 110. ročníku slávnej klasiky má jasno.

„Ak Julian (Alaphilippe) nebude finišovať v úniku, všetko vsadíme na špurt. Elia (Viviani) má rovnako skvelý rok. Viac si verí a má extra motiváciu – predstaví sa doma v drese národného šampióna.“

Lefevere zároveň vie, na koho si v sobotu počas jazdy po Ligúrskom pobreží treba dávať pozor. Dve zo štyroch mien, ktoré spomenul, jazdia za Bora-Hansgrohe.

„Aj Caleb Ewan tento rok ukázal silné nohy. Peter Sagan? Myslím, že svoju chorobu trochu hral. Neverím tomu veľmi. Videl som ho na Tirrene špurtovať rôznymi štýlmi. Myslím, že sa testoval. Formu majú aj Sam Bennett či Arnaud Démare,“ dodal boss Quick-Stepu.

Sagan: Vo svete sú aj dôležitejšie veci

Nielen Lefevere, ale aj Peter Sagan mal pred štartom prvého monumentu sezóny dobrú náladu. Na tlačovej konferencii odmietol akýkoľvek tlak favorita na svoju osobu a s úsmevom novinárom vravel, že sú aj dôležitejšie veci ako výhry a prehry v cyklistických pretekoch.

„Miláno-San Remo sú špeciálne preteky. Je to podujatie, kde treba na výhru čakať. Ak sa to nepodarí, treba skúsiť o rok, potom ďalší rok a podobne. Dvakrát som si myslel, že som už vyhral. A nestalo sa. Sú to nepredvídateľné preteky,“ vravel slovenský šampión, ktorý bol druhý v rokoch 2013 a 2017.

S novinármi sa rozprával na recepcii po slávnostnom predstaví už tretej edície bicyklov a príslušenstva so Saganový menom, ktorú uviedla jeho dvorná firma Specialized. Sagan pôde Miláno-San Rem na špeciálne upravenom Specialized S-Works Venge.

Rovnako ako pri vlaňajšom triumfe na Paríž-Roubaix použije diskové brzdy. „Je to krásny a špeciálny bicykel. Teraz je na mne, aby som s ním niečo špeciálne ukázal,“ dodal Sagan.

TV Pravda: Bývalý cyklista a súčasný rozhodca Milan Dvorščík spoločne so športovými redaktormi Pravdy hodnotia šance Petra Sagana na pretekoch Tirreno-Adriatico a Miláno-San Remo v relácii Týždeň v športe – cyklistický špeciál

Video
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Miláno-San Remo #Deceuninck-Quick Step