Založ si blog

Jaroslav Paška neklame !

AMERICKÉ MUNIČNÉ SKLADY NAMIESTO MODERNIZÁCIE LETÍSK ?

 

Zhrnula som vám, čo v tejto veci napísal alebo povedal Jaroslav Paška. Môže si toto všetko, včetne súm na muničné sklady a ich počty vymýšľať?

 

10.3.

„SELEKTÍVNA HRDOSŤ, „ODVAHA“
A ROZDIELNY METER REZORTU ZAHRANIČIA

Dňa 6. marca poskytlo Vyslanectvo Ruskej federácie na Slovensku všetkým médiám svoju reakciu na článok št. tajomníka ministerstva obrany R. Ondrejcsáka v denníku SME.

Záverečné konštatovanie reakcie, že: „…KÝM JE TAKÝTO ÚRADNÍK VO VEDENÍ VOJENSKÉHO REZORTU, SLOVENSKÁ VEREJNOSŤ SA NEMÔŽE CÍTIŤ BEZPEČNE…“, vyvolalo búrlivú, podráždenú reakciu nielen dotknutého úradníka (ktorý podľa argumentov uvedených v stanovisku ruskej strany, zdá sa, naozaj trochu provokoval, aj zavádzal) a jeho politického „domu“ (strany Most – Híd), ale aj VRCHNOSTI samotného Ministerstva zahraničných vecí SR.

Slovensko nie je RUSKÁ GUBERNIA, RUSKÝ VAZAL, aby nám URČOVALI, ČO MÁME ROBIŤ a čo si môžeme písať! Zaznievalo hlasno v pohotových reakciách, zo všetkých mainstreamových médií…

A pán minister v demisii aj okamžite konal. Okázalo si predvolal veľvyslanca Ruskej federácie Alexeja FEDOTOVA na koberček, aby ho poučili a dôrazne upozornili, že Slovenská republika je ZVRCHOVANÝ ŠTÁT, a že: „ …je neprípustné, aby Ruské veľvyslanectvo verejne komentovalo a hodnotilo vysokého predstaviteľa našej krajiny … “

Nechcem polemizovať o vhodnosti zvolenej ruskej reakcie k názorom R. Ondrecsáka. Zaujalo ma však PODIVNÉ SPRÁVANIE sa Ministerstva zahraničných vecí SR v porovnaní k podobnému vyjadreniu AMERICKEJ ambasády voči vedeniu Ministerstva obrany SR. (A aj rozdielny meter v reakciách na takmer rovnaký diplomatický úkaz u Američanov a Rusov.)

Začiatkom marca sa totiž hovorca U.S. Embassy, Griffin ROZELL pre Denník N kriticky vyjadril, že Ministerstvo obrany SR nie je z pohľadu USA dostatočne aktívne, kooperatívne a ústretové pri realizácii ich „veľkorysej“ ponuky na úpravy NAŠICH vojenských letísk pre potreby AMERICKÉHO VOJENSKÉHO LETECTVA (realizovanej v rámci OBAMOVEJ iniciatívy ODSTRAŠENIA (EDI)), ktorá je spojená s možným „PRÍSPEVKOM“ do výšky 105 mil. dolárov!

A keďže nepovažujem Slovensko za AMERICKÉHO VAZALA, ani ICH GUBERNIU, pokladám analogicky za neprípustné, aby hovorca tejto CUDZEJ AMBASÁDY určoval nášmu ministrovi obrany, kedy a ako má ich želania plniť.

Priznám sa, že nerozumiem prečo by sme mali u nás, z dôvodu akéhosi amerického „odstrašovania“ budovať v husto osídlených oblastiach pri Banskej Bystrici, Zvolene, alebo Malackách pre Američanov zbrojné a muničné sklady, či rozširovať, spevňovať a predlžovať pristávacie dráhy našich letísk pri Sliači a Kuchyni tak, aby parametrami vyhoveli aj ťažkým, veľkokapacitným, vojenským transportným lietadlám americkej armády.

Prirodzene som teda očakával, že si náš pán minister zahraničných vecí rovnako, ako v prípade Veľvyslanca Ruskej federácie Alexeja FEDOTOVA, okázalo predvolá NA KOBERČEK aj veľvyslanca U.S. Embassy Adama STERLINGA. A tiež ho slušne a zodpovedne poučí (aj DÔRAZNE UPOZORNÍ), že Slovenská republika sa zatiaľ považuje za ZVRCHOVANÝ ŠTÁT a „ … preto je neprípustné, aby americké veľvyslanectvo verejne komentovalo, hodnotilo prácu a vysokých predstaviteľov našej krajiny.“

No nič také sa nedeje. Mainstream disciplinovane mlčí, nebesnie ako pri ruskom vyhlásení. Opozičný exminister Galko, rovnako ako koaliční ministri Gál a Kažimír, vyzdvihujú veľkorysosť „JUDÁŠSKEHO GROŠA“, ktorý sú nám ochotní Američania podhodiť a tak trochu aj prispieť na vybudovanie ICH vojenskej infraštruktúry na našom území. Zmätený opozičný podpredseda európskeho výboru NR SR dokonca obhajuje záujmy Američanov a zahmlieva realizáciu Obamovho amerického projektu ODSTRAŠENIA z roku 2016 spájaním s očakávaným obstaraním lietadiel F16, čo je úplný nezmysel.

No a minister zodpovedný za konanie rezortu zahraničia len verejnosti odkazuje, „že niekto musí v tejto krajine ostať TRIEZVY“ ??! a dodáva, že otázku americkej „POMOCI“ si v tichosti vybaví priamo s ministrom obrany, ZA ZATVORENÝMI DVERAMI …

Nezainteresovaný pozorovateľ sa preto oprávnene pýta, kam sa zrazu podelo to „proti-ruské“ sebavedomie, odvaha a guráž obhajovať suverenitu rozhodovania Slovenska ministerstvom zahraničných vecí, keď zrazu PROTI REZORTU OBRANY cez Denník N nečakane VYŠTEKOL hovorca U.S. Embassy, Griffin ROZELL? Kde sa podela schopnosť ministerstva uplatňovať rovnaký meter na analogické prešľapy v diplomatickej praxi? A ako si vôbec máme vysvetliť nečinnosť rezortu zahraničia voči takýmto výpadom Američanov?“

 

 

 

15.3.

 

Klamstvá Lajčáka, vypočujte si to krátke zdôvodnenie, že vraj je to proti našim záväzkom a vraj v rozpore s vládnym programom:

 

https://www.facebook.com/spravy.rtvs/videos/429331564469512/UzpfSTQ4MDg2MjM1NTMwNTkwNToyNDc0OTUyNjE1ODk2ODU5/?__tn__=K-R

 

„MINISTER ZAHMLIEVA

Minister zahraničných vecí v demisii pán Miroslav Lajčák neinformuje komplexne a pravdivo o obsahu a znení pripravovanej „Dohody o obrannej spolupráci“, uzatváranej medzi Slovenskou republikou a Spojenými štátmi americkými. Zavádza a verbálne útočí na SNS, v snahe prostoduchými konšpiráciami prekryť trestuhodné konanie svojho rezortu.

Pre Slovenskú národnú stranu sú znepokojujúce najmä informácie týkajúce sa dôsledkov prijatia finančnej participácie USA na americkou stranou požadované úpravy parametrov a zázemia slovenských vojenských letísk chystané pre potreby amerického vojenského veľkokapacitného dopravného letectva, najmä vo vzťahu k podmienkam ich následnej prevádzky, údržby, ale aj exkluzívneho postavenia a oprávnení amerického personálu, či armády USA.< /p>

V textoch týchto zmlúv sa majú nachádzať aj konkrétne textácie, ktoré popisujú presný režim pre pôsobenie Ozbrojených síl Spojených štátov amerických na území Slovenskej republiky, formulované vysoko nad rámec štandardných pravidiel platných pre občanov SR a krajín EÚ, či príslušníkov ozbrojených síl ostatných partnerov z NATO.

O tomto návrhu zmluvy rokuje rezort zahraničných vecí od jesene 2016, bez informovania príslušných výborov NR SR, pričom sa jedná o medzinárodnú dvojstrannú zmluvu medzi Slovenskou republikou a USA, ktorá stojí nad ústavou, zákonmi a platným právom SR.

V právnej podstate malo pôvodne ísť o investičnú zmluvu USA, slúžiacu viac ich ozbrojeným silám a ich teritoriálnym potrebám, ako o nejakú finančnú pomoc slovenskej armáde. Navrhované znenie dohody podľa expertízy ministerstva obrany však nie je v súlade s deklarovanými cieľmi European Deterrence Initiative – EDI (na ktorú sa rezort zahraničia odvoláva), ani Programovým vyhlásením vlády SR, potrebami a záujmami Slovenskej republiky, alebo je j právnym poriadkom.

Slovenská národná strana preto vyzýva rezort diplomacie, aby nezahmlieval skutočnosti a otvorene informoval o celom obsahu ním navrhovanej zmluvy slovenskú verejnosť.

Pri hodnotení medzinárodnej obrannej spolupráce je tiež dôležité naučiť sa rozlíšiť finančnú pomoc v rámci kolektívneho partnerstva NATO od účelového, jednorazového projektu Obamovej iniciatívy odstrašenia (EDI), s ktorým sú nepochopiteľne spájané súčasné osobitné požiadavky USA na ochranu ich armádnych záujmov na Slovensku (čo doposiaľ zjavne nevedia zatiaľ rozlíšiť ani v kancelárii prezidenta SR). (A ČAPUTOVÁ UŽ BUDE VEDIEŤ?)

Dobrovoľne sa vzdať plnej kontroly nad slovenskými vojenskými letiskami aj s pripustením prítomnosti amerických vojakov na území Slovenska, výmenou za 105 miliónov USD, za ktoré si iba USA vybudujú vojenské zariadenia na Slovensku pre svoje potreby, je hazardom nielen s dôverou občanov, ale aj záväzkom Slovenskej republiky preferovať obrannú spoluprácu primárne s krajinami Európskej únie.

Slovenská národná strana má z dostupných informácií dôvodnú obavu, že Ministerstvom zahraničných vecí pripravený návrh akceptácie spolupráce a finančnej pomoci od USA otvára legislatívny rámec k vytvoreniu vojenských Ozbrojených síl USA na území Slovenskej republiky.

Slovenská národná strana dôveruje odborníkom vo vedení rezortu obrany, ich argumentom a podporuje vyhlásenie Ministerstva obrany Slovenskej republiky, odmietajúce akceptáciu Dohody o obrannej spolupráci (DCI) v znení predloženom MZV a EZ SR, ktoré sa vecne opiera o fakty vychádzajúce z navrhovaného textu zmluvy.“

 

 

22.3.

AMERICKÉ MUNIČNÉ SKLADY NAMIESTO MODERNIZÁCIE LETÍSK ?

https://www.facebook.com/jaroslavpaska.sk/videos/428101301066643/

„AMERICKÉ MUNIČNÉ SKLADY A NIE MODERNIZÁCIA LETÍSK !!!

Základom súčasnej diskusie o amerických peniazoch „pre Slovensko“ je tzv. Európska iniciatíva pre zaistenie (ERI), ktorá je súčasťou zákona o konsolidovaných a pokračujúcich rozpočtových prostriedkoch z roku 2015, podpísaného prezidentom Obamom 19. decembra 2014.

Obamova požiadavka na rozpočet pre rok 2017 predstavovala štvornásobné zvýšenie prostriedkov ERI nad úroveň roku 2016, na približne 3,42 miliardy USD, čím sa mali financovať zvýšené aktivity v piatich hlavných líniách úsilia: zvýšená rotačná prítomnosť; ďalšie bilaterálne a multilaterálne vzdelávanie so spojencami a partnermi; zlepšené prednastavenie amerického vybavenia; zlepšená infraštruktúra; a intenzívnejšie úsilie o vybudovanie kapacít s novšími spojencami a partnermi NATO.

V máji 2017 zverejnila administratíva USA prvé informácie o rozpočte a amerických cieľoch tejto „iniciatívy“, keď sa v zozname potenciálnych investičných zámerov objavili aj slovenské letiská „Taktické krídlo SLIAČ“ a „Dopravné krídlo KUCHYŇA“. Až vtedy sa ukázalo, že finančné prostriedky z amerického rozpočtu sú určené výlučne na zriadenie nových zariadení a kapacít Ozbrojených síl USA vo vybraných krajinách A NIE NA MODERNIZÁCIU ich vojenských letísk, ako bolo pôvodne deklarované.

Vo verejne dostupnom dokumente: Departement of the Air Force, Military Construction Program, Fiscal Year 2018, Budget Estimates (z mája 2017) v časti European Reassurance Initiative nájdeme položky:

 

Sliac Airport – Airfield Upgrades vyčlenenú sumu 22 mil. USD
Malacky Air Base – Increase POL Storage Capacity sumu 20 mil. USD a
Malacky Air Base – Airfield Upgrades vyčlenenú sumu 4 mil. USD.

V rovnakom dokumente: Fiscal Year 2019, Budget Estimates (z februára 2018)
nájdeme pod označením SLOVAKIA položku:

 

Malacky Air Base – Regional Munitions Holding Area sumu 59 mil. USD

To je prosím pekne celý rozpis AMERICKÝM KONGRESOM schválených investícií v Slovenskej republike. Všetky reči o ponuke 105 mil. USD na modernizáciu slovenských letísk od USA s ú teda len cieľavedomým a účelovým KLAMANÍM verejnosti.

Skutočnosť je taká, že Američania sa rozhodli vybudovať si PRE SEBA pri letisku v Kuchyni:
– veľký sklad leteckých pohonných hmôt za 20 mil. USD, 
– tridsať munič ných skladov za 59 mil. USD (s opciou na následné rozšírenie kapacít o ďalších 15 muničných skladov) 
– a upraviť pristávaciu dráhu (tak, aby na nej mohli vzlietať a pristávať ťažké transportné lietadlá Herkules) za 4 mil. USD.

Na letisku Sliač si v prvej fáze potrebujú upraviť letové dráhy pre technické nároky vytvorenia leteck&ea cute;ho mosta ťažkých transportných lietadiel za 22 mil. USD.

A je prirodzené, že americké technické objekty v držbe US Army v Kuchyni si vyžiadajú aj zodpovedajúce množstvo ich vojenského personálu. Aj preto sa tvrdenie ministra zahraničných vecí, že „MZV a EZ zatiaľ nerokuje o vytvorení vojenskej bázy na území Slovenska“ javí ako značne nedôveryhodné…“

(Video z tlačovej besedy dňa 21-03-2019)

 

Aktuality 22.3:
„Vo štvrtok si mali poslanci vyjasniť problémy na eurovýbore parlamentu za účasti Lajčáka. Ukázali však úplnú nekompetentnosť. Platí to aj o odporcoch dohody s Američanmi, aj o priaznivcoch.

Nie je pravda, že na Slovensku sa majú budovať americké vojenské základne. No takisto nie je pravda ani to, že tu ide o ponuku 105 miliónov dolárov, ktoré Slovensko potrebuje (ako to naivne tvrdí poslankyňa Cséfalvayová).

Táto investícia zatiaľ nie je aktuálna. Nerokuje sa o nej a nikto ju nemohol odmietnuť.

V tejto fáze sa rokuje len o všeobecnej dohode o obrannej spolupráci medzi Slovenskom a USA. Tá má zaviazať Slovensko, aby umožňovalo vojenskú prítomnosť Spojených štátov na letiskách v Sliači a Kuchyni. Dohoda má platiť na dobu neurčitú.

Až po prípadnom schválení tejto dohody majú nasledovať ďalšie, armádne dohody o vyčlenení konkrétnych vojenských objektov (skladov, budov) pre potreby amerických vojakov (nie vojakov NATO). A až po týchto kontraktoch Američania preinvestujú približne 105 miliónov dolárov do objektov, ktoré budú využívať.

Pravdepodobne pôjde aj o sklady pre americké zbrane alebo americký vojenský materiál. Špecifikáciu tohto „vojenského materiálu“ a jeho účel však nepoznáme.

Požiadavka Spojených štátov na obrannú spoluprácu je na stole od roku 2017. V roku 2019 však poslanci o obsahu návrhov nevedia povedať dokopy nič. Ak nerátame propagandu, antipropagandu, trolling a iné „branné cvičenia“.

.

„Šéf parlamentu dodal, že aj keď sa nerokuje o trvalej prítomnosti cudzích ozbrojených síl, zmluva trvalú prítomnosť právne umožňuje.

 

Ďalej už len moje stručné poznámky z tlačovej besedy. Pre ľudí, ktorým je to šumafuk, sa ich nebudem namáhať upravovať:

 

https://www.ta3.com/clanok/1150972/tb-j-pasku-o-vyjadreni-m-lajcaka-o-dohode-s-usa.html

 

nejedna sa o skvalitnenie letisk

tak sa ukazalo, ze tie prostriedky su na to, aby ich velke transportne lietadla, na budovanie municnych skladov pre americku armadu, nie pre potreby slov rep.

30 skladov, ked verejnost vie pravdu

preco nie na nieco ine? na co maju byt vyuzite,

 

nejedna sa o ziadnu pomoc ale dovybavenie americkych mun skladov

ako sa bude vytvarat rezim medzi vojakmi a slov rep.

hovori o posobeni amer personalu na slovensku

aj teraz mame a uzavrete dohody, bez toho aby mali osobitny statut ochrany

 

ma na to opravnenie ministerstvo zahranicia?

zmluva ma uz vsetky nalezitosti a konkretne ustanovenia, ma 30 bodov

 

rozmiestnenie vstup, pohyb lietadiel, dohodnute objekty a priestory, to ma byt sucastou

podrobnosti cl 3

rodinni prislusnici mozu vstupovat, ubytovanie personalu ozbrojenych sil

 

obcania SR netusia ake podmienky pripravuju nad ramec NATO, neda sa zhodit, ze je to len prac material,

Lajcak ponukol, ze mozu prist na ministerstvo pozriet sa, ale nesmie sa to zverejnit!

 

aby boli obcania informovani, nikto sa ich nepytal, aby v okoli ich bydlisk bolo velke mnozstvo munic skladov

 

aj ine staty, ale v Nevade to maju Americania, ta lokalizacia bez suhlasu obcanov, je v demokrat spolocnosti nepripustne,

 

nie je zavazkom? tak nesedia nam terminy, a vidime, ze to nie je modernizacia letisk, ale budovanie mun skladov, Slovensko ich nepotrebuje, to potrebuju USA

ocakavame odmietnutie , ak sa to neudeje zvolame predsednictvo strany,

na stole mame pripravu na posobenie americ vojska na slov, ked pozyval Bilak vojska Varsavskej zmluvy, hra sa tu necista hra aj koalicna aj s verejnostou

v takejto podobe aby bola zrusena!

 

14,23 k datumom

ked ministerstvo obrany zistilo, ze sa nedaju pouzit na modernizaciu letisk,

min obrany nepotrebuje take dlhe a siroke pristavacie drahy

ked sa dozvedelo nove body o pobyte nad ramec standardov NATO, pretoze Lajcak podpisal smernicu, ktora sa bude tykat viacerych rezortov, uz sa nerokuje o technickej pomoci aby vyuzili uzemie Slovenska vo svoj prospech.

 

este dohoda nie je, vidite hrozbu, ked nic nie je podpisane?

ked chce kapacity pre svoju armadu. na svojom uzemi

 

ake kapacity to maju byt? A vedia o tom obcania toho regionu? Ved nezijeme v diktature. Rozsirovanie kapacit aj samospravne organy.

 

ved ludia budu mat o tom vedomost! – novinarka, ze ked to bude v parlamente

 

ked sa nebudu budovat, nemusia sem posielat vojakov!

 

povazujete to za finalny dokument. Danko povedal, ze SNS by zvazovala odchod z koalicie.

 

Ten material nebude definitivny, lebo my ho nepodporime. Rokuje sa od roku 2017, uz 2x sa otocila komunikacia, ani po delegacii Pompea sa nezmenila, USA na tom trvaju! Prisli inde po vojne, my v takej situacii nie sme, neprehrali sme s nikym vojnu.

 

Prinasa zavazky, kt su nad , keby bolo cvicenie, ale nasa veza na Sliaci bude spolocna, tak Slov rep nemoze rozhodovat o svojom vzdusnom priestore. Uvedomit si dosledky, Prinos z obrany je nulovy. Nemame z toho nic.

Vidime, ze to neprinasa nic. Nech si buduju inde, my ich nepotrebujeme.

 

Ako my sme nic nevedeli, ani Bugar nevie!

 

zamienaju si pomoc s pomocou od NATO, amr vojaci by mali vynimocne postavenie, z hladiska suverenity je to vazny problem

ak by sa podriadili nasim zakonom? – novinarka

 

to je spekulativne, uz 2x odmietli USA korekcie doteraz, bud to budeme akceptovat alebo ich odmietneme

 

 

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518632x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie