První porážka v sezoně. Běžkyně Johaugová nestačila na Švédku Nilssonovou

V předposledním závodu Světového poháru našla norská lyžařka Therese Johaugová poprvé v sezoně přemožitelku na dlouhé trati. Na klasické desítce s hromadným startem v Québecu prohrála ve finiši o dvě desetiny sekundy se Švédkou Stinou Nilssonovou.

Tento článek je více než rok starý.

Québec (Aktualizováno: 17:37 23. 3. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běžkyně Stina Nilssonová ze Švédska

Běžkyně Stina Nilssonová ze Švédska | Foto: TT News Agency | Zdroj: Reuters

Třetí skončila další Norka Ingvild Flugstad Östbergová, která míří za prvním celkovým triumfem ve Světovém poháru.

Běžkyně Johaugová má na mistrovství světa v Seefeldu třetí zlato. Kralovala i na hromadné třicítce

Číst článek

Johaugová vyhrála v této sezoně, před kterou jí vypršel rok a půl dlouhý trest za doping, všech dvanáct dosavadních distančních závodů, v nichž startovala. Tentokrát se musela sklonit před skvělou sprinterkou Nilssonovou, která vyhrála vzájemný souboj i na posledním úseku štafety na nedávném mistrovství světa v Seefeldu, kde zajistila Švédkám nečekaný triumf.

Do cílové rovinky v Québecu najížděla jako první Johaugová, ale v závěrečných desítkách metrů neodolala Nilssonové a jejím mocným záběrům soupaž. Švédská lyžařka vyhrála poosmé v sezoně, všechny předchozí úspěchy měla ze sprintu volnou technikou. Distanční závod Světového poháru ovládla počtvrté v kariéře a po více než dvou letech.

„Seděly mi podmínky, kdy jsem mohla využít silný vršek těla,“ uvedla Nilssonová. „Měla jsem v plánu jít po bonusech a pak zkusit dojet co nejlépe, ale nečekala jsem, že bych mohla vyhrát,“ přiznala.

Mezi muži vládl Klaebo

Závod mužů na 15 km vyhrál norský lyžař Johannes Hösflot Klaebo, který stejně jako Nilssonová navázal na triumf v pátečním sprintu, a upevnil si vedení v seriálu. Na prvním místě má 42 bodů náskok před Rusem Alexandrem Bolšunovem, který dnes zlomil hůlku a doběhl sedmý se ztrátou 17 sekund. Sezonu zakončí nedělní stíhací závody volnou technikou.

Klaebo se díky dvanáctému vítězství v sezoně přiblížil obhajobě velkého křišťálového glóbu. Ve finiši za sebou nechal o osm desetin sekundy domácího Alexe Harveyho, třetí byl Nor Didrik Tönseth.

Coop FIS Cross-Country World Cup (Québec, CAN) - Ladies’ 10 km C Mst
1. Stina NILSSON (SWE)
2. Therese JOHAUG (NOR)
3. Ingvild Flugstad OESTBERG (NOR)
bit.ly/2U8hpdW

15:27 – 23. 03. 2019

4

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme