Hlavní obsah

Ledecká byla nadšená, že závodila ve slavnostní den. Zažila i těžké loučení, těší se na čerstvou krev

V pro ni mimořádný den si užila spoustu radosti. Ester Ledecká mohla jásat nad ziskem čtvrtého velkého glóbu za paralelní disciplíny ve Světovém poháru ve snowboardingu. A nadšená byla i z toho, že poprvé v seriálu jela v den svých narozenin.

Foto: Ivana Roháčková

Ester Ledecká dosáhla svého triumfu v den svých 24. narozenin

Článek

"Musím říct, že mám strašnou radost, že jsem závodila na své narozky, protože to se mi povedlo poprvé v životě," řekla právě dnes čtyřiadvacetiletá Ledecká. "Už jsem se na to těšila jak dlouho, tak to je fantastický a měla jsem z toho dobrý pocit," uvedla pro média.

Čtvrtý triumf v hodnocení paralelních disciplín SP stvrdila pátým místem ve slalomu v německém Winterbergu. "Nejvíc to oslaví tým a já jim to přeju, protože já jsem si oslavu užila na kopci," řekla dvojnásobná olympijská vítězka.

Foto: Ivana Roháčková

Ester Ledecká potvrdila svoji suverenitu

Ve Winterbergu závodila po dvou letech. Loni měla výhru v SP jistou s předstihem a kvůli bolavým zádům si glóbus jen přijela vyzvednout. "A trhalo mi srdce, že jsem nejezdila," vzpomínala. Tentokrát na trati nechyběla, vyhrála kvalifikaci a vypadla ve čtvrtfinále. "Výsledek je fantastický na to, kolik mám natrénováno slalomu. Dělá to asi čtyři dny, protože jsem se víc soustředila na obřák a lyžovala jsem, takže jsem ráda, jak to dopadlo. I takhle málo pomohlo, abych získala velký glóbus."

Po sezoně, v níž opět opět kombinovala snowboard s lyžemi, poděkovala realizačnímu týmu. "Justinovi (americkému trenérovi snowboardu Reiterovi), Méďovi (fyzioterapeutovi Michalu Lešákovi), mamince (Zuzaně), (otci) Jankovi a přišel se podívat na poslední závod i brácha (Jonáš), to mi udělalo radost," řekla a dodala: "Ale i lyžařské rodině Ondrovi a Tomasovi (Bankům). Všichni odvedli fantastickou práci."

Foto: Ivana Roháčková

Ester Ledecká se svým týmem slaví další velký úspěch

Vyzdvihla jméno loučícího se Petra Kouřila. Servisman a částečně lyžařský trenér byl s Ledeckou vždy na startu a končit chtěl už loni po olympiádě, ale ještě vydržel. "Věděla jsem to dopředu, přesto je to pro mě těžký. Nejenom, že jsme spolu byli pět sezon a je poslední, koho vidím na startu, ale je to úžasný člověk. Žil tak trošku můj život než svůj. Byl se mnou imrvére, protože mám jednoho servisáka na snowboard i lyže. To je extrémně náročný a klobouk dolů. Chápu, že chce zkusit v životě něco jiného. Já se těším na čerstvou krev, co mi zbývá," uvedla Ledecká.

Z Německa se po dvou měsících zastaví doma, ale jen krátce. Opět zamíří na hory, a to do Francie. Po naléhání trenérů ale letos omezí počet menších závodů na lyžích. "Donutili mě se nad sebou zamyslet a neblbnout jako dřív, kdy jsem jela dvacet závodů a nebyl prostor na testování. Mám strašně neotestovanýho materiálu a je dobrý se na to trošku zaměřit a najít nejrychlejší lyže a nejrychlejší prkno," řekla.

Reklama

Související témata: