Cyklistickou klasiku Milán-San Remo vyhrál Štybarův stájový kolega Alaphilippe z Francie

Slavnou klasiku Milán-San Remo, s 291 kilometry nejdelší jednodenní závod současnosti, vyhrál francouzský cyklista Julian Alaphilippe. Kolega Zdeňka Štybara z týmu Deceuninck-QuickStep si připsal už sedmé vítězství v sezoně a poprvé triumfoval na jednom z takzvaných cyklistických monumentů.

Tento článek je více než rok starý.

San Remo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzský cyklista Julian Alaphilippe

Francouzský cyklista Julian Alaphilippe | Foto: Sirotti Stefano | Zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Šestadvacetiletý Alaphilippe vyhrál 110. ročník závodu ve spurtu vedoucí skupiny a navázal na dva týdny starý úspěch na Strade Bianche. V závěrečném stoupání necelých deset kilometrů před cílem peloton roztrhalo ďábelské tempo jezdců Deceuninck-QuickStep včetně Štybara a v cílové rovince spurtovali o vítězství největší favorité.

Vrchařský král loňské Tour de France Alaphilippe za sebou ve finiši nechal Belgičana Olivera Naesena a vítěze z roku 2017 Michala Kwiatkowského z Polska. Čtvrtý skončil Slovák Peter Sagan.

„Odvedli jsme s týmem skvělou práci. Oni mě celý den chránili, závěr závodu jsme kontrolovali a ztížili ho ostatním. Na mně bylo, abych neudělal chybu,“ uvedl Alaphilippe po více než šesti a půl hodinách v sedle. Když (Slovinec Matej) Mohorič zaútočil 600 metrů před cílem, řekl jsem si teď, nebo nikdy. Je to neskutečné, v cíli jsem viděl své parťáky z týmu a všichni brečeli,“ řekl Francouz.

Závod Milán-San Remo tradičně zahájil období významných jarních klasik, další na řadě je příští víkend závod Gent-Wevelgem.

Cyklistický jednorázový závod Milán-San Remo (WorldTour) - 291 km:
1. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-QuickStep) 6:40:14, 2. Naesen (Belg./AG2R La Mondiale), 3. Kwiatkowski (Pol./Sky), 4. Sagan (SR/Bora-hansgrohe), 5. Mohorič (Slovin./Bahrajn-Merida), 6. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma) všichni stejný čas, ...40. Kreuziger (ČR/Dimension Data) -27, 67. Štybar (ČR/Deceuninck-QuickStep) -1:27.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme