Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Hra o pravé trůny. Fanoušci seriálu po celém světě hledají repliky Železného trůnu

Kultura

  10:53
LOS ANGELES - „Ve hře o trůny buď zvítězíš, nebo zemřeš.“ Televize HBO ku příležitosti blížící se premiéry poslední série Hry o trůny uspořádala pro fanoušky soutěž Cesta za trůnem (Quest for the Throne). Po celém světě je na různých lokacích ukryto šest Železných trůnu známých ze seriálu. Čtyři již byly nalezeny a na nálezce čekala hodnotná odměna.

Železný trůn ze seriálu Hra o trůny. foto: Reuters

Hra o trůny - 8. série: Kit Harington jako Jon Sníh.
Hra o trůny - 8. série: Lena Headeyová jako Cersei Lannister.

Šest replik Železného trůnu na šesti místech po celém světě. Čtyři z nich fanoušci již nalezli - jeden se skrýval v lese v Anglii, druhý na ledové planině v severním Švédsku, třetí nedaleko Madridu ve Španělsku a čtvrtý ve skalách v severovýchodní Brazílii.

21.března 2019 v 13:16, příspěvek archivován: 26.března 2019 v 12:29

The King and Queen in the North! #ForTheThrone #ThroneoftheNorth https://t.co/kOPbDP9KRn https://t.co/dej7BkOCa5

Šťastní nálezci za svou snahu získali zlatou korunu. K té ale zatím bohužel nebyly zveřejněné fotky. Pro zbytek hledačů ale hra nekončí - někde jsou poschovávány ještě další tři trůny.

23.března 2019 v 23:14, příspěvek archivován: 26.března 2019 v 12:43

You don't have to be the first to the throne, to be part of its legacy. You still have 9 days to take your rightful place on the Throne. Join the Quest #ForTheThrone https://t.co/UeZccZ2euu https://t.co/1OiCAG964z

HBO trůny zveřejňuje postupně. Ke každému připojí na svém účtu na YouTube tři videa s rotací 360 stupňů - jedno natočené za úsvitu, druhé odpoledne a třetí za soumraku. Fanoušci se podle videí mají zorientovat, kde by trůn případně mohl být a v ideálním případě ho dojít přímo najít. Jako poslední byla zveřejněna trojice videí, na kterých je Trůn ledu (Throne of Ice).

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...