29. března 2019 • 20:23

SESTŘIHY baráže: Kladno padlo v Chomutově 0:2, slaví také Pardubice

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kladna i se slavnými útočníky Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem nezvládli start do baráže a v Chomutově prohráli 0:2. Vítězný gól dal ve 48. minutě útočník Jakub Sklenář. Nejhorší tým základní části extraligy Pardubice přivítal Motor České Budějovice a překvapivě hladce svého soka smetl. Pod výhru 4:1 se dvěma góly podepsal útočník Jordann Perret.



Chomutov skvělým výkonem podržel Peters

Severočeši po nepříjemné zkušenosti z minulého týdne v podobě střevních potíží nastoupili k úvodní bitvě o extraligu před vyprodaným hledištěm s výrazně silnější sestavou, než s jakou do neděle dohrávali skupinu o umístění na 11. až 14. místě.

Cikánek v kladenské brance se musel hned v úvodu ohánět při pokusech Koblasy a Růžičky. Vzápětí se domácí ubránili v oslabení. Po osmi minutách vychytal Cikánek Dudu, na druhé straně se o něco později vyznamenal Peters, když zlikvidoval Machačovo sólo.

V 25. minutě se do úniku dostal také centr první útočné formace domácích Růžička, a i když bylo Hořavovo hákování na hraně trestného střílení, zůstalo jen u dvouminutového trestu a nevyužité početní výhody. Po polovině základní hrací doby rozezvučel Kružík tyčku. Peters vychytal Redlicha, na druhé straně si Cikánek poradil s Vantuchovou tečí.

Duda vzkazuje Davidu Pospíšilovi do televize: Salmonelóza nás nezlomí
Video se připravuje ...

Peters nedovolil otevřít skóre ani Jágrovi a čekání na úvodní gól tak ukončil až v 48. minutě Sklenář povedenou tečí Dudova pokusu. V 54. minutě už Rytíři po závaru v brankovišti domácích, kde důrazně operovali Jágr s Plekancem, slavili vyrovnání, jenže Peters uchránil domácí od pohromy, což vzápětí sudím potvrdil i kolega u videa.

Uběhla jen necelá minuta a hosté inkasovali těžký zásah do sebevědomí, když jim ujel Růžička, zvýšil s trochou štěstí na 2:0 a spravil si tak chuť po stejné situaci ze začátku druhé třetiny, kdy byl faulován. V samém závěru to Kladenští zkusili ještě s hrou bez brankáře, ale neuspěli.

Góly

Domácí: 47:45. Sklenář, 54:14. V. Růžička

Hosté:

Sestavy

Domácí: Peters (Stezka) – Jank, Flemming, L. Kovář, Knot, Štich, Blaha, Buchtela – Koblasa, V. Růžička (A), Duda – Sklenář, Huml (A), Klhůfek – Tomica (C), Vantuch, J. Stránský – Ma. Svoboda, Gut, Šťovíček.

Hosté: Cikánek (Brízgala) – Nash, Zajíc, J. Říha, Kehar, Lakos, P. Hořava – Jágr (A), Plekanec, Redlich – Melka, Vampola (A), J. Strnad (C) – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, T. Kaut, Svedlund – Š. Bláha.

Rozhodčí

Hradil, Kubičík – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

ROCKNET ARÉNA

Návštěva

5 250 (vyprodáno) diváků


Pardubicím pomohl dvougólový Perret

Dynamu se povedl vstup do zápasu, když už po 41 vteřinách otevřel skóre Slovák Marek Hovorka. V první třetině se trefil ještě americký obránce Nicholas Schaus a náskok pojistil ve třetí třetině dvěma góly Francouz Jordann Perret. Motor dokázal výborného Ondřeje Kacetla překonat až v samém závěru zápasu, kdy se trefil Lukáš Endál.

První barážový zápas před zaplněnou arénou rozehrály lépe domácí Pardubice. Poslední tým extraligy už po 41 vteřinách dostal do vedení Hovorka, jehož nahození si do branky srazil bruslí Karabáček. Krátce nato neproměnil samostatný únik Machala. Hráči vítěze první ligy Motoru nastoupili proti extraligovému soupeři trochu s respektem a chvíli jim trvalo, než se osmělili.

K útoku zavelel svou šancí aktivní Endál a největší možnost měl v přesilovce Bradley, který těsně minul branku. To Pardubice početní výhodu v 16. minutě využily, když ranou z mezikruží zvýšil na 2:0 Schaus. Od té chvíle se Dynamo zatáhlo a nechalo hrát soupeře. České Budějovice tak měly mírnou převahu, ale ke gólovým šancím se dlouho nedostávaly.

SESTŘIH: Pardubice - České Budějovice 4:1. Dynamo vstoupilo do baráže výhrou, Kacetl přišel o čisté konto až v závěru
Video se připravuje ...

Jednou z mála výjimek byla před polovinou zápasu Babkova rána, kterou Kacetl vyrazil do rohu. Na druhé straně Kváča pokryl dvě Mandátovy dorážky a poradil si i s dobře mířenou Schausovou střelou. Až se závěrem druhé části začaly být České Budějovice nebezpečné. Tečující Bradley mířil jen těsně vedle a Gilbertův úprk po křídle musel hasit až Kacetl.

Trápení Motoru v ofenzivě prohloubili na začátku třetí části Endál a Heřman. První pálil jen do Kacetlovy masky, druhý do jeho vyrážečky. Pardubicím naopak stačil jeden povedený protiútok a po Budíkově přihrávce doklepl puk do branky Perret.

Třetí gól odpor hostů zlomil. České Budějovice ještě zkusily hru bez gólmana, ale opuštěnou branku trefil Perret. V závěru neproměnil velkou šanci na korekci skóre Čermák, výborně chytajícího Kacetla překonal až necelou minutu před koncem ranou z úhlu Endál.

Góly

Domácí: 00:41. Hovorka, 15:04. Schaus, 48:31. Perret, 56:50. Perret

Hosté: 59:07. Endál

Sestavy

Domácí: Kacetl (Klouček) – Holland, Eklund, Schaus, Mikuš, J. Zdráhal, Budík, Porseland – P. Sýkora, Ihnačák, M. Kratochvil – Hovorka, Mandát, Rolinek – L. Horký, Poulíček, Machala – J. Kloz, Marosz, Perret.

Hosté: Kváča (Strmeň) – M. Jandus, Vydarený, Plášil, Kutlák, Pavlin, Pýcha, Kachyňa – Heřman, R. Přikryl, Čermák – Endál, Gilbert, M. Novák – Z. Doležal, Bradley, Karabáček – Babka, Dančišin, Doktor.

Rozhodčí

Bejček, Hejduk – Brejcha, Jelínek

Stadion

ČSOB Pojišťovna ARENA

Návštěva

9106 diváků


Duda po skalpu Kladna: Chlapi, měl jste někdo salmonelu? Tři dny se plazíš po zemi, nezavoláš ani záchranku
Video se připravuje ...

Plekanec: Nehráli jsme chytře. Neuznaný gól neřešil, byť ho viděl
Video se připravuje ...

Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec smutní po úvodní prohře
Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec smutní po úvodní prohře

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud