Hlavní obsah

Zemřela Bond Girl, která zazářila po boku Seana Conneryho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 77 let zemřela britská herečka Tania Malletová, bývalá modelka, kterou proslavila role Tilly Mastersonové v bondovce Goldfinger. V neděli tuto informaci potvrdil oficiální twitterový účet Jamese Bonda.

Tania Malletová jako Bond Girl ve filmu Goldfinger

 
Článek

„Byli jsme velice zarmouceni, když jsme se dozvěděli o tom, že Tania Malletová, která hrála Tilly Mastersonovou v Goldfingerovi, skonala. Naše myšlenky jsou s její rodinou a přáteli,“ zveřejnil oficiální Bondův účet.

Malletová, sestřenice známé herečky Helen Mirrenové, se rozhodla pro dráhu modelingu v roce 1957 v pouhých 16 letech. Už tehdy její fotky v bikinách zaujaly tehdejšího producenta bondovek Cubbyho Broccoliho, který ji chtěl už do bondovky Srdečné pozdravy z Ruska.

Foto: Profimedia.cz

Tania Malletová ve filmu Goldfinger z roku 1964

Konkurz na roli Taťány Romanovové však Malletová nezvládla. Navzdory tomu, že její matka byla Ruska, měla modelka stále příliš britský přízvuk. Své hvězdné chvíle se však dočkala už o rok později, tedy v roce 1964. To byla obsazena do filmu Goldfinger.

Modelka získala roli Tilly Mastersonové, sestry zavražděné sekretářky padoucha Goldfingera, která v honbě za pomstou přijde rovněž o život.

Foto: Profimedia.cz

Tania Malletová v roce 2012 na výročním promítání filmu Goldfinger v rámci oslav padesáti let Bondovek.

Film modelku příliš svazoval

Navzdory ohromujícímu úspěchu se Malletová rozhodla navrátit do pohodlného světa modelingu a další filmové nabídky vytrvale odmítala. „Filmování byla zajímavá zkušenost, ale já se vždy cítila pohodlněji v malém studiu jen s fotografem a jeho asistentem,“ vysvětlila Malletová.

Nesnášela rovněž omezení, která vyplývala z natáčecí smlouvy, příliš to omezovalo její svobodu. Z peněz za modeling podporovala finančně svou matku a zaplatila vzdělání svým bratrům. Helen Mirrenová ji ve své biografické knize popsala jako „věrnou a štědrou“.

Reklama

Výběr článků

Načítám